Bröderna Hernández har minst sagt varit på tapeten under den senaste månaden, men nu kan vi åtminstone konstantera att en av de stannar i Atlético de Madrid. Den spanska huvudstadsklubben offentliggjorde nämligen att Lucas har förlängt sitt kontrakt för tredje gången på lika många säsonger. 21-åringen är hett villebråd i Europa p.g.a. sin tuffa, men samtidigt eleganta spelstil och som resultat av de fina insatserna i såväl Juvenil som seniorlaget har fransmannen jagats av en mängd lag med betydligt större ekonomiska muskler.

Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín avslöjade att Manchester City var beredda att betala Lucas dåvarande utköpsklausul på €24 miljoner redan förra sommaren, men den gången agerade klubben kvickt och behöll spelaren som en konsekvens av detta. Lucas belönades med ett bättre kontrakt samtidigt som utköpsklausulen höjdes till €36 miljoner. Det hjälpte dock föga. Försvarsspelaren fortsatte vara väldigt attraktiv trots den ringa speltiden och när klubbar som PSG och Manchester City fortsatte jakten på Lucas genom att erbjuda honom betydligt bättre ekonomiska förutsättningar bestämde sig Atlético än en gång för att förlänga kontraktet med en av sina största talanger. 

Det nya kontraktet löper till den 30 juni 2022 och numera ingår en utköpsklausul på €55 miljoner i avtalet. Lucas lön höjs förstås parallellt med det nya kontraktet skrivits, något som innebär att han säkerligen klättrar upp i åtminstone mitten av löneskalan i Atlético. 

LUCAS HERNÁNDEZ EGNA ORD
"Det betyder allt att förlänga med klubben. Jag har kämpat för det här sedan barnsben. Jag lyckades skriva mitt första proffskontrakt med klubben för två år sedan och att förlänga det nu gör mig stolt. Det här betyder verkligen allt för mig eftersom jag har kämpat för att nå hit sedan jag var en liten grabb. När man väl når hit vill man kämpa på ännu mer. Jag befinner mig i en period av min karriär där jag vill ha ännu mer. Att spela till mig en startplats i startelvan är vad jag verkligen vill uppnå och det kommer jag att kämpa för tills jag lyckas". 

"Jag tänker inte stanna vid att jag har debuterat i mitt livs klubb. Jag vill ha mer. Därför förlängde jag. Jag vill vara en väldigt viktig spelare i det här laget". 

"Det här är mitt livs klubb och jag känner en stor tacksamhet gentemot Atlético. Därför förlängde jag även". 

"Jag funderade inte särskilt mycket när de ringde mig för att meddela att de ville att jag skulle förlänga med Atlético. Situationen som klubben befinner sig i är otrolig. Vi har fantastiska fotbollsspelare, en fantastisk tränarstab och jag hoppas att vi ska fortsätta på samma vis. Därför förlängde jag även".