När alla rösterna var räknade kunde valledningen konstatera och meddela att 42270 medlemmar, 43,12 % av de röstberättigade) deltagit i valet.
Vinnare, och detta med bred marginal blev alltså Josep Maria Bartomeu. Han vann med bred marginal och fick 54,6 % (19.207) av rösterna.
Det är drygt 20 % mer än tvåan Joan Laporta som i sammanhanget endast lyckades få 33 % av medlemmarnas förtroende.
De andra kandidaterna, Benedito och Freixa, fick 7,1 respektive 3,7 procent.
1,5 % av rösterna var endera blanka eller ogiltiga.

Mätningar visar att den omvalde presidenten fick de flesta av sina röster från kvinnor 60+ samt från de som innehar årskort på Camp Nou.

Besvikelsen var såklart stor i Laportas valkontor och medan han ödmjukt gratulerade sin rival till segern passade han också på att ge den nygamle presidenten en liten känga; Vinnarna står i stark kontrast till vårt program och idé. Vi försökte få till stånd en klubb utan en president som står åtalad.

Hans högra hand, Enric Masip, var riktigt bitter och gick till hårt angrepp; ”Bartomeu köpte valet och media”.
Det är inte alltid lätt att vara en bra förlorare, i synnerhet inte i ett presidentval. Det finns dock gränser kan man tycka.

Vinnaren var av förklarliga skäl betydligt mer glädjefylld men behöll i vanlig ordning sitt lugn när han omgärdades av journalister och anhängare efter det slutgiltiga resultatet. Under promenaden från valkontoret till presstältet ackompanjerades han av en strålande glad hustru i sällskap av bland andra vicepresidenten Jordi Cardoner.

Det fullständiga segertalet och kommentarer kommer senare.