Klappat och klart, alltså – cantenaron Gerard Deulofeu återvänder för spel i FC Barcelona.
 
Till ingens överraskning, får man lov att säga. Att Barça har varit på jakt efter ett genombrottsstarkt alternativ på ytterpositionerna är väldokumenterat, och är det något som Gerard Deulofeu är så är det genombrottsstark. Detta – i kombination med det överkomliga priset och spelarens bakgrund – får betraktas som främsta anledningar till att valet föll på just Deulofeu.
 
Den numera 23-årige yttern föddes i Girona, och som bekant fick han sin fotbollsutbildning i La Masia. Tidigt ägnades stor uppmärksamhet åt supertalangen Deulofeu, som redan 2011 kom att bli uttagen i en a-lagstrupp. En ny Messi, sades det.
 
Det ordentliga genombrottet skulle dock utebli, och från och med 2013 har Deulofeu varit på vift runtom i Europa. Först utlånad till Everton och Sevilla, och till sist såld med återköpsklausul till Everton. Senast anländer Deulofeu från italienska AC Milan, där han spenderade säsongen på lån från Everton.
 
En spretig karriär, med andra ord. Vilket på många sätt speglar Deulofeu som spelare. Ojämn, men med en skyhög högstanivå. En oslipad diamant, kort sagt.
 
Som tidigare rapporterat betalar Barcelona 12 miljoner euro, och knyter sig an Deulofeu till och med sommaren 2019.
 
Vi välkomnar Deulofeu tillbaka, och önskar honom stort lycka till i Barcatröjan!