Alltid godkänd, men aldrig fantastisk.
 
Lucas Dignes Barça-sejour i ett nötskal. Fransmannen köptes för att flåsa Jordi Alba i nacken, men med facit i hand står den sistnämnde alltjämt ohotad på vänsterbackspositionen. Mer ohotad någonsin, rentav.
 
Vilket framförallt säger något om Jordi Alba. Om hur spanjoren likförbannat tycks vara den enda som kan tygla Barcelonas vänster-korridor. Men att Digne så fullkomligt skulle misslyckas att göra avtryck i klubben får likafullt betraktas som en missräkning.
 
Det lyfte liksom aldrig. Chanserna kunde naturligtvis varit fler (29 ligamatcher på två säsonger skriker knappast förtroende), men rent spelmässigt framstod 25-åringen alltid steget efter. Inte långt efter, men tillräckligt för rättfärdiga en försäljning.
 
Och såld blev han. Till engelska Everton, för en summa på 20 miljoner euro plus variabler. Det kan vi konstatera efter att katalanerna bekräftat försäljningen under onsdagen.
 
En på alla sätt och vis rimlig affär. För samtliga inblandade parter. Och jublar lite extra gör troligtvis 18-årige Marc Cucurella, som av allt att döma nu kommer att få chansen som vice vänsterback.
 
Vi säger tack till Lucas Digne, och önskar honom lycka till på Goodison Park!