Juni, 2017
 
Den förlorade sonen, Gerard Deulofeu, vänder hem. Efter fyra år på vift runt om i Europa är den forne supertalangen fullvuxen, och redo att ta sig an den utmaning han alltid varit ämnad för.
 
November, 2017
 
Gerard Deulofeu sliter rejält. Spelet hackar, speltiden minskar – och med januari-fönstret i antågande håller genombrottet på att glida 23-åringen ur händerna. Dags att steppa upp, eller vinka Barça-tåget adjö.
 
Januari, 2018
 
Efter åtskilliga, krampaktiga insatser (och en viss brasses ankomst) är saken klar – Gerard Deulofeu lämnar Barça, och går på lån till engelska Watford.
 
 
Och det var det hela. Under måndagen avslöjade klubben utlåningen av Deulofeu, och med facit i hand kan spanjorens sejour i Katalonien inte annat än beskrivas som ett stort jävla antiklimax.
 
Låt vara att oddsen nog var emot honom från första början – men åtminstone undertecknad trodde och hoppades att Deulofeu, med sin speed och genombrottsstyrka, skulle göra ett visst avtryck på planen. Bidra i en mot en-spelet, om inte annat.
 
Men tji fick jag. Avtrycken har lyst med sin frånvaro, och ironiskt nog är det i just en mot en-spelet som Deulofeu har slitit som mest. Knappt har 23-åringen dribblat av en spelare, sedan återkomsten till Camp Nou.
 
Antiklimaktiskt, som sagt. Men hur som haver önskar vi Deulofeu lycka till i England, och håller tummarna för att formkurvan ändrar riktning.
 
På återseende, Gerard!