Under veckan har det ryktats och bekräftats om Celta Vigos intresse för Lyons Claudio Beavue. Eduardo Berizzo har sagt att det är bra och snabb spelare som skulle ge honom mer alternativ i anfallet och att han vore en bra värvning.

Celta Vigo och Beauvue har rapporterats varit överens men klubbarna ska ha haft svårare få till en övergång. Men under gårdagen bekräftade ”de himmelsblåa” att anfallaren var i Vigo för att slutföra affären och bland annat såg matchen mot Levante på Estadio Balaídos.

De exakta detaljerna i övergången är inte officiella men den lokaltidningen Faro de Vigo skriver att anfallaren bör kosta runt fem miljoner euro och skriva på ett kontrakt på minst tre och ett halvt år.

Beauvue kommer från Lyon dit han gick i somras från Guingamp där han stod för 27 mål i ligan, cupen och Europa League förra säsongen. Den här säsongen har det blivit 8 fullträffar i Lyon och debut i Champions League för anfallaren.

Värvningen av Beauvue ökar ryktena om att Nolito är på väg att lämna men det förnekar Eduardo Berizzo som menar att nyförvärvet är här för att han behövs och inte för att ersätta någon.

Anfallaren är Celta Vigos andra värvning i januari efter Marcelo Díaz som presenteras under söndags eftermiddagen på Balaídos. Troligen är Beauvue med i truppen i onsdagens möte med Atlético Madrid i spanska cupen.