I helgen säkrade Celta Vigo spel i Europa nästa säsong efter att Granada besegrades med 2-1 efter två mål från Iago Aspas. I dag, tisdag, kom nästa goda nyhet från ”de himmelsblåa”. Eduardo Berizzo förlänger kontraktet över nästa säsong tillsammans med sin tränarstab.

Tränaren har bland annat ryktats till Valencia men blir kvar i Celta Vigo tillsammans med Ernesto Marcucci (assisterande tränare), Roberto Bonano (assisterande tränare), Carlos Kisluk (målvaktstränare) och Paul Profe Fernández (fystränare).

Berizzo har tidigare sagt att hans kontraktsförlängning inte har något med ekonomi att göra men att han velat ha ”försäkran” om att Celta Vigo kommer att fortsätta satsa och utvecklas till nästa säsong då man även kommer spela i Europa. Tränaren har även sagt att han bara vill förlänga med ett år och att han utvärderar en säsong i taget men att han ”förhoppningsvis” blir kvar länge i klubben.

Förberedelserna inför nästa säsongs äventyr i Europa efter tio års frånvaro har redan påbörjats av klubben och där är Berizzo en viktig nyckel. Tränaren har varit i klubben i knappt två år och första säsongen slutade Celta Vigo på åttonde plats och i år blir det en ännu bättre placering.