Atlético förlänger det befintliga avtalet man har med Volkswagen, det stod offentliggjordes under torsdagsförmiddagen. Det hela firades med aktiviteter på träningsanläggningen i Cerro del Espino där flera spelare från a-laget deltog tillsammans med klubbens president Enrique Cerezo och Volkswagens direkt i Spanien. Avtalet sträcker sig över ett år till men några siffror har det ännu inte pratats om..

Det hela inleddes med att Enrique Cerezo höll ett förskrivet tal inför den skara journalister som samlats i förorten för att ta den av det nya sammarbetet. Volkswagens direktör i Spanien Laura Ros fortsatte och efter att ha läst igenom sitt tal var det dags att prova bilarna.

Spelarna att spelarna i par fick köra slalom mellan konor för att sedan skjuta en gigantisk boll in i målet. Det hela gick på tid och det blev en kontroversiell avslutning där Moyá och Griezmann såg ut att vinna men Diego Godín och Koke drog det längsta strået. Den sistnämnde duon vann tävlingen men Griezmann som inte ville förlora sprang och sparkade bort bollen innan den hann gå in i mål.

Därefter lyckades José María Giménez nicka in bollen i mål efter att ha klättrar upp genom takluckan och det hela avslutades med att Koke fick svara på pressens frågor i sina nya, inte allt för snygga byxor.

Hur var det att slå en straff med en bil och hur känns benen efter tisdagens match?
Det var ovanligt. Jag har aldrig gjort det innan men det var kul. Vi är inte helt återhämtade men vi jobbar på det och kommer att vara helt utvilade tills på lördag.

Vad drog ni lärdom av från den första halvleken mot Real Madrid då skapade många chanser och vad ska ni göra för att undvika det i returen?
Vi vet att de kommer att gå ut med väldigt hög intensitet och försöka göra mål snabbt precis som i den första matchen. I den andra halvleken kunde vi dock bemöta deras höga intensitet och vi vet att Real Madrid är ett väldigt bra lag. De kommer gå ut väldigt hårt i returen och vi måste göra likadant för att kunna gå vidare till semifinal. 

Skulle du säga att ni fortfarande har en chans att gå vidare?
Självklart. I den första halvleken spelade de väldigt bra och hade flera chanser att göra mål men vi är fortfarande med och kan gå vidare. De har privilegiet att spela den andra matchen på hemmaplan inför sin hemmapublik som kommer att lyfta fram men de men vi kommer att gå dit för att försöka vinna och ta oss vidare.

Har ni fördel för den första matchen slutade 0-0 eller är det Real Madrid som har det som spelar inför hemmapublik?
De kommer att ha ett stort stöd från läktaren men i slutändan spelar vi elva mot elva. Vi vet att ett mål på bortaplan är värt otroligt mycket och vi kommer att försöka gå dit för att vinna matchen och göra fler mål än dem.

Hur ser du på att det blivit en stor uppståndelse kring situationen mellan Carvajal och Mandzukic när kroaten sagt att det inte hände något?
Jag tycker att det hela säger en del om hur Mandzukic är. Många pratar om ifall han blev biten eller inte och Carvajal skrev på sin Twitter att han inte gjort något. Mandzukic gick därefter ut och försvarade Carvajal vilket visar vilken gentleman han är. Jag tycker inte att det man borde diskutera det mer då det som händer på planen stannar på planen.Vad tyckte du om Barcelonas insats i Paris?
Jag såg inte matchen. Jag satt och åt i lugn och ro med min familj.

Överraskar resultaten dig?
Porto överraskade mig väldigt mycket och Barcelona är ett otroligt bra fotbollslag och det förvånar mig inte då PSG hade flera spelare borta, det hade även Barcelona men mer betydande för PSG.

Är ni oroliga att förlora tredjeplatsen då Sevilla och Valencia är så pass högt upp i tabellen då det är klubbens objektiv?
Våra mål är som sagt att ta sig till Champions League nästa säsong genom att bli trea och försöka att utvika att behöva kvala oss in till turneringen. Vi är inte oroliga då det bara gör oss mer motiverade att kämpa och vinna och vi kommer att åka till lördagens match för att försöka ta de tre poängen som vi behöver.

Ser du er som favoriter mot Real Madrid?
Nej, favoriten är Real Madrid då de vann turneringen förra året samtidigt som de har hemmaplan i returmötet men i fotboll kan allt hända.

Hur tror du att stämningen blir på lördag efter det som hände i mötet i Madrid och hur är kroppen efter matchen i tisdags?
Det enda vi kommer att göra är att spela för att vinna och försöka att inte tänka på allt som händer runt omkring.

Vilken Volkswagen är din favorit och vad är viktigast för dig i en bil?
Den jag har nu är en Golf och det jag gillar är säkerheten som är det viktigaste.
Sex spelare från Atlético Madrid deltog under torsdagen i ett evenemang på träningsanläggningen Cerro del Espino. Spelarna fick prova de nya bilarna och Volkswagens nya teknik vilket gjorde att de var tvungna att köra med helt tonade rutor.