Idrottens skiljedomstol (Court of Arbitration for Sport) meddelade Atlético de Madrid sitt slutgiltiga beslut i fallet "Caso Menores" under förmiddagen och det var inte det man hade hoppats på från klubbledningens sida. Det blir ingen sänkning av FIFA:s ursprungliga straff på två övergångsfönster utan möjlighet till registrering av spelare vilket innebär att Atlético tvingas vänta till den 1 januari 2018 innan man kan skriva in potentiella nyförvärv. Beslutet anlände påskrivet av de tre domarna Efraim Barak, Ulrich Haas och Romano F. Subiotto till Vicente Calderón och advokatfirman Martens Lawyers under förmiddagen. Den enda ljuspunkten är det faktum att CAS sänkt det ursprungliga bötesbeloppet (från CHF900,000 till CHF550,000), men det är ingen större tröst för Diego Simeone och hans tränarstab. 

Dokumentationen kring fallet som avgjorts i Château de Béthusy i Lausanne kommer inte offentliggöras av CAS förränn om ett antal veckor, kanske ett antal månaders tid. 

VAD HÄNDER NU?
Atléticos sportsliga ledning har jobbat på två olika planer under nyligen avslutade säsongen beroende på utfallet av "Caso Menores". Den ena ifall man får registrera nya spelare och den andra ifall man inte får göra det. I och med utfallet kommer Atlético få koncentrera sig primärt på att ta hem spelare som är utlånade till olika klubbar runtom i Europa, men man ger inte upp kampen om de som man hade markerat som potentiella nyförvärv under sommarens övergångsfönster. Problemet som uppstår med diverse värvningar som inte kan skrivas in innan den 1 januari 2018 är att de inte heller får spela med Atlético innan vinterns övergångsfönster öppnar. Det gör också att Atlético nu tvingas ta till en väldigt speciell strategi där man dels måste övertyga spelarna man vill värva om att de skriver på för klubben, men också att de antingen stannar i sina föregående klubbar fram till januarifönstret öppnar eller att de bara tränar med Atleti fram tills detta datum. En svår ekvation. 

Försäljning av spelare är utesluten från Atléticos sida. Utköpsklausulen eller inget för den som har erbjudanden och vill lämna. 

MÅLVAKTER
 Axel Werner

FÖRSVARARE
Javi Manquillo

 Emiliano Velázquez

MITTFÄLTARE
 Matías Kranevitter
 Diogo Jota
 Amath Ndiaye

ANFALLARE
 Rafael Santos Borré
 Luciano Vietto
Héctor Hernández


Amath och Diogo Jota är de som imponerat mest under sina respektive utlåningar under 2016-2017. Detsamma gäller Héctor Hernández (som gjorde 23 mål), men han spelade i Segunda B den gångna säsongen. De andra har saknat regelbunden speltid och inte lyckats imponera under sina respektive utlåningar.