Athletic har inte haft en bra månad i september, och med bara fyra poäng på sex matcher och endast fyra gjorda mål så måste man ändå benämna hela situationen som lite av en kris. Många faktorer spelar huvudroller i det här dramat naturligtvis. Faktum är att det inte händer någonting framåt och allt för mycket misstag uppstår bakåt och vad det beror på får vi ta i en annan artikel.

Det finns nu en chans att börja om, men det som krävs då är att man får med sig en vinst mot det vitryska mästarlaget BATE Borisov. För även om det givetvis är ett bra lag som har kvalificerat sig enligt konstens alla regler till Champion League så är det ändå de som är laget alla behöver slå i den här gruppen med Porto och Shakhtar i. Kan Athletic skaka av sig alla negativa tankar och ta en trepoängare här så kan det ge lite luft under vingarna som de behöver nu.

Men det krävs något extraordinärt i form av inställning och hjärta då för rent speltekniskt har det sett dött ut. Inläggen har varit bedrövliga och något annat har laget inte haft att komma med. Mycket boll men inget troll, eller bara troll kanske? I vilket fall kommer den här matchen att avgöra om det blir något slutspel i turneringen eller inte. Det vågar jag nästan påstå efter att Porto krossade BATE i förra omgången. Just detta faktum gör utmaningen än svårare för de rödvita. En poäng kanske kan räcka men en förlust tror jag blir ödesdiger inte bara i Europaspelet.

Truppen som ska göra underverk är i alla fall enligt följande: Iraizoz, Toquero, Laporte, Erik Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Guillermo, Balenziaga, Arrizabalaga, Unai López.

Hur Valverde väljer att formera styrkorna tänker jag inte blanda mig i men om man läst lite google-översatta tidningar lutar det åt att De Marcos spelar på högerbacken och eventuellt San José i mitten och frågan är väl då om vem som får chansen den här gången på offensivt innermittfält? Det har provats både det ena och det andra där utan någon slutgiltig lösning på problemet. Det återstår att se. Många frågetecken som måste rätas ut snart om inte på en gång.

Aupa Athletic!