Kan inte påminna mig att jag skrivit en artikel liknande denna vid ett tidigare tillfälle men ilskan och frustrationen gör att jag bara måste få dela med mig...

Skall själv villigt erkänna att jag gillar fysiskt och tufft spel men det finns en tydlig gräns som korsas när man medvetet går in för att skada en spelare.
Att man dessutom i samma situation inte kan ta sitt straff utan fuskar och filmar för att undslippa ev påföljd är så ynkligt och ryggradslöst att man måste ta fram skämskudden.

Givetvis handlar den om ärkesvinet David Navarro som åtminstone för tillfället  bär Valencias kaptensbindel (Hur horibelt det än låter)

Robert har redan tagit upp det i sin blogg men måste bara fylla på med lite mer info...

Det hela började ju inte med överfallet på Llorente i början av andra halvlek utan redan i inldeningen av matchen när Valencia får en frispark på offensiv planhalva.
Navarro och Javi Martinez går upp i samma nickduell och vår käre Navarro sätter en armbåge i ansiktet på Athletic mittfältaren, Javi Martinez  faller men reser sig medans blodet rinner ur näsan. Som tur är räcker det med lite omplåstring vid sidan för Martinez medans Navarro får spela vidare utan vare sig varning eller tilsägelse.

Situationen som alla pratar om kommer alltså i inledningen av andra halvlek när Llorente går upp för att nickskarva en inspark(tror jag) och Navarro hoppar upp med full kraft bakifrån och medvetet sänker Llorente med en mycket ful armbåge. Om det nu inte var nog med det så väljer han också att simulera en allvarlig huvudskada och blir liggandes en lång stund innan han bärs ut på bår. Vi som har tv bilder ser tydligt att varken Llorente eller han själv är i närheten att ens nudda hans huvud vilket ju gör situationen än mer bisarr.

Givetvis är det tydligt att han filmar för att lura domaren men att göra sig själv till så stort åtlöje trodde jag inte var möjligt...

Givetvis var Navarro blixtsnabbt tillbaka i spelet så fort domaren satte igång matchen igen. Facit, frispark till Athletic men varken rött eller gult till Navarro...

 

 se rörliga bilder här

Hur gick det med Llorente då? Jodå till skillnad från Navarro gick han ut till bänken, sydde 3 stygn och spelade vidare...

Lite kommentarer efter matchen...

Javi Martinez  "Han förtjänade en Oscar för vad han gjorde"

Llorente " Vilken domare... som vet hur han spelar och sen tillåta saker som det här är en skam, jag är rasande!"

Joaquin "vi försvar honom till döden för Navarro är vår lagkamrat och har inte mördat någon" ? 

Är mord det enda som kan få Joaquin att inte försvara Navarro? Oj då...

San Jose "Navarros attityd var dålig matchen igenom och förutom att lämna 2 spelare med blodvite spelar han teater som förtjänar en Oscar"

Navarro har ju varit i blåsväder förr och nu börjar det kanske bli dags att byta kapten herr Emery?

Har han möjligtvis gått i den store mästaren Marchenas skola kanske...

Glömde också säga att Llorente blev varnad i slutet av matchen för en ganska harmlös tackling på... just det Navarro...