Första halvlek:

Lagens uppställning till matchen var följande:

Celta Vigo:

Javi Varas,
Castro, Demidov, Cabral, Roberto Lago,
Oubina, Fernandez,
Krohn-Delhi, Bermejo, Park,
Aspas.

Real Sociedad:

C. Bravo,  
Martinez, Elustondo, Martinez, De la Bella,
Illarramendi, Markel,
Prieto, Vela, Castro,
Ifrán.

Real Sociedad sparkade igång matchen men det var hemmalaget som inledde starkast. Celta Vigo tryckte på framåt och Chu Young-Park fick efter några minuter skottläge strax utanför straffområdet men skottet täcktes av försvarande Sociedad-spelare. Efter det fick Real Sociedad tag i bollen mer och tog över spelet.
    I den sjunde minuten blev Sociedad-spelaren Chory Castro liggandes efter att ha landat fel efter en nickduell. Han kunde efter vård återgå till matchen men under tiden som Celta var en spelare mer fick laget mer boll. Sydkoreanen Park fortsatte hota framåt och inledde matchen piggt.
    Efter 14 minuter kom matchens första farliga läge när Celta Vigos anfallare Iago Aspas rann igenom Sociedad-försvaret. En nicktouch från en medspelare gjorde att Aspas kunde ha kommit fri men målvakten Claudio Bravo hann först till bollen.
    Sedan varnades Michael Krohn-Delhi efter en glidtackling samtidigt som matchen stod och vägde. Inget av lagen fick igång något riktigt spel och Celta Vigos taktik var främst att försvara sig och satsa på kontringar.
    När hemmalaget hade bollen sökte man ofta Aspas på topp med djupledsbollar. Vid ett tillfälle tog Aspas emot en djupledsboll på vänsterkanten och fortsatte framåt. Sedan fälldes han av Gorka Elustondo. Försvararen varnades och Celta fick frispark. Frisparken togs av dansken Krohn-Delhi men frisparken plockades enkelt ned av målvakten Bravo. Strax efter det fick Sociedad ett farligt läge när ett inlägg gick mot en Sociedad-spelare men han missade bollen och fick inte iväg något skott.
    I matchminut 32 bröts dödläget när Krohn-Delhi väggade med Aspas och kunde skjuta 1-0 till hemmalaget. Ett fint samarbete som avslutades med mål. Krohn-Delhi sköt bollen nere i målvaktens högra hörn och Celta tog ledningen. Med cirka tio minuter kvar av första halvleken fick Aspas ont i ryggen och blev liggande. Det var inte roliga bilder för Celta-fansen men anfallaren kunde fortsätta spela.
    I matchminut 39 fick Sociedad ett bra frisparksläge som först nickades bort av Celta-spelare men Sociedad fick tillbaka bollen och sköt ett skott. Men Javi Varas räddade och kunde hålla bollen i famnen.
    Efter sitt ledningsmål backade Celta hem och försvarade sig mer. Sociedad fick mer boll men skapade inte många farliga chanser. En gång stack Krohn-Delhi med upp i en kontring och sköt ett farligt skott. Men Sociedads målvakt Bravo kunde styra bollen till hörna.
   Celta Vigo spelade tufft och domaren dömde en del frisparkar emot laget. Men inget av lagen fick igång något riktigt spel, Celta Vigo fortsatte att backa hem och satsade på kontringar. När hemmalaget hade bollen blev det en del långbollar mot Iago Aspas på topp. Den taktiken fungerade bra för hemmalaget som gick till halvtid med 1-0. 

Andra halvlek:

Celta Vigo gjorde i halvtid ett byte, Iago Aspas kunde inte spela vidare och han ersättes av Alex Lopez. Andra halvlek inleddes med att Sociedad hade mycket boll och Celta Vigo fick främst försvara sig. Hemmalaget verkade nöjda med resultatet och inriktade sig främst på kontringar genom Krohn-Delhi, Fernandez och Park.
    Efter fem minuter i andra halvlek fick argentinaren Augusto Fernandez sitt andra gula kort efter att ha fått bollen på handen. Han visades ut och Celta fick inrikta sig ännu mer på att försvara. För att stärka försvaret fick Danijel Pranjic komma in istället för Mario Bermejo. Det var Pranjics debut i Celta Vigo och han gick in på mittfältet.
    Celta Vigo tog inga risker utan rensade bollen när de kunde. Det ledde ofta till att Sociedad snabbt fick bollen och kunde starta nya anfall. Bortalaget sökte sig vid flera tillfällen ut på vänsterkanten för inspel i straffområdet. 
    Real Sociedads kvittering kom i den 60:nde matchminuten. På en hörna nickade Gorka Elustondo in bollen via stolpen. Javi Varas var chanslös och det var kvitterat. Strax efter målet gjorde Celta Vigo sitt sista byte när Park byttes ut mot Natxo Insa. Hemmalaget hoppades klara en poäng i den här matchen.
    Sociedad fortsatte att trycka på framåt och var nära att skapa en ny målchans efter en hörna. Men Celtas försvar fick bort bollen genom Krohn-Delhi. Efter det fortsatte bortalaget att slå inlägg in i straffområdet som Celta-försvarna med Demidov i spetsen kunde nicka bort. Vid få tillfällen lyckades de ljusblåa få tag i bollen och hålla den inom laget. Bollinnehavet var ett tag 36-64 till Sociedad.
   Med tjugo minuter kvar av matchen bytte Sociedad in fransmannen Antoine Griezmann och Celta-försvaret skulle få ännu mer att jobba med. Bland annat var Xabi Prieto nära att komma till skott nära mål efter ett inspel från högerkanten men Celta-försvaret kom emellan.
    Med cirka fem minuter kvar av matchen fick Real Sociedad iväg ett skott som tog i stolpen. Efter det visades Celta Vigos tränare Paco Herrera ut och fick bege sig upp på läktaren. Tränaren var inte nöjd med domaren och det var inte hemmapubliken heller.
   Under de sista minuterarna av matchen försökte Sociedad skapa någon målchans men de kom aldrig till några riktigt farliga lägen. Javi Varas kunde plocka ned flera bollar och efter fyra minuters tilläggstid var matchen slut. Det blev 1-1 och en poäng var till lagen. En poäng som Celta Vigo kan vara nöjda med.

Sammanfattning:

Celta Vigo spelade för andra matchen i rad 1-1. Laget tog en viktig poäng som kan hjälpa laget i bottenstriden. Hemmalagets taktik var att framför allt försvara sig och satsa på kontringar. Det gick bra i första halvlek där många bollar gick mot snabbe anfallaren Iago Aspas. Men två händelser kom att påverka matchen.
    Första händelsen var att Aspas var tvungen att gå av i halvtid och det märktes på spelet. Han tillför mycket för Celta Vigo framåt och när han inte var på plan försvann en viktig del i Celtas offensiv.
    Sedan påverkade även utvisningen på Fernandez matchen, det gjorde att Celta backade hem ännu mer och försvarade. Celta kan vara nöjda med sin insats, laget kämpade och försvarade sig väl. Real Sociedad skapade inte många farliga målchanser och Javi Varas stod för några bra räddningar. Han och Michael Krohn-Delhi var bra i hemmalaget och dansken fick göra mål. Det var även roligt att se Pranjic för Celta. Det var en debut som lovade mer, Pranjic kom in i ett tufft läge och kämpade för laget.
    Nu ser vi i Celta-lägret fram emot nästa omgång, där väntar en viktig match mot Osasuna som också vill undvika nedflyttning den här säsongen. Det vi kan ta med oss till den matchen är att Augusto Fernandez är avstängd efter sin utvisning.