Startelvor

Atlético Madrid

Courtois

Juanfran – Miranda – Godín – Filipe

Koke Gabio – Mario – Arda

García – Costa

Real Madrid

Diego Lopez

Arbeloa – Pepe – Ramos – Coentrao

Modric – Alonso – Di Maria

Bale – Benzema – Ronaldo

Första halvlek

Real Madrid skaffar sig två dubbelchanser med en gång genom fasta situationer, först genom en frispark som leder till hörna.

Hörnan slås kort och di María skickar in en fint skruvad boll till en bortglömd Benzema som enkelt kan raka in 1-0. Två minuter tar det för Real att göra 1-0...

Matchen igenom innehåller hög intensitet och det är Atlético Madrid som bidrar mycket till det med sitt höga och aggressiva presspel.

Det smäller tidigt i matchen, först är det Costa som är sent ute och chansar mot Lopez och sen kommer Alonso lite klumpigt åt Raúl García men inga frisparkar.

Domaren höll väldigt hårt åt sin pipa, framförallt i första halvlek.

Efter tio minuter borde han nog blåst igen, när Digeo Costa går omkull inne i straffområdet.

Brasse-spanjoren står för en fin aktion när han spelar på en touch, löper och får tillbaka bollen i straffområdet och sedan väntar ut Ramos men domaren håller inte med Atlético-supportrarna som ropar.

De vita gästerna försöker greppa lite tag på mittfältet men matchen igenom har de väldigt svårt för detta, vilket kanske inte är så konstigt då Atlético-spelarna pressar aggressivt och ger de inte mycket lugn med bollen.

Det Atlético gör väldigt bra i perioder i sitt anfallsspel är att man kommer ner djupt och möter med forward för att skarva vidare framåt eller sätta tillbaka på ett tillslag vilket skapar ytor och fart offensivt.

Efter 21 minuter får de rödvita till sitt riktiga första avlsutsläge genom Diego Costa efter fint förarbete av Juanfran men skottet håller ingen vidare kvalitet.

Känslan är att det är Atlético som ligger på lite mer och pressar, även när bollen är i den andra tredjedeln.

När Real skapar tryck framåt är det ofta vid fasta situationer och momenten efter då de ofta lyckas hålla fast bollen runt Atléticos straffområde.

En halvtimme tar det för Atlético Madrid att kvittera matchen och det genom Koke!

Arda Turan står för framspelningen när han först driver inåt från kanten och drar på sig markering, snurrar ett varv och hittar en fristående Koke i straffområdet som distinkt avslutar bollen längs marken i den bortre burgaveln!

Atléticos höga press och Diego Costas läckra vänding ger honom ett friläge men Lopez kommer ut och styr undan bollen till en resultatlös hörna.

Diego Costa är verkligen pigg matchen igenom och får fram mycket ur sitt register och skapar mycket åt sina lagkamrater men även åt sig själv.

När tilläggstiden börjar får Atlético en frispark en bit in på offensiv planhalva där Koke stegar upp.

Koke passar den i sidled till Gabi som puttar fram bollen och får en makalös träff ifrån 35 meter och 2-1 är faktum! Med ett maklöst avslut ifrån kaptenen går hemmalaget in i pausen med ledning.

Andra halvlek

Hemmalaget avtar inte sin press någonting till att börja med utan kör på samma vis.

Efter en minut faller Diego Costa lite lätt utanför straffområdet och får frispark. Han tar hand om den själv men lägger den i målvaktens hörna som skopar in den.

Reals försök till att skapa lite bollinnehav och öppna upp Atléticos försvar går fortsatt ganska tungt under andra halvlek.

Costa har två jättelägen att utöka ledningen för de rödvita. Först frispelas han av sin anfallaspartner García men avslutet träffar inte ens mål och några minuter senare får han en till chans med skallen på hörna men han träffar inte bollen tillräckligt hårt.

Där emellan borde Real Madrid tilldömts en straff med spanska mått mätt då Ronaldo drar på en frispark som träffar Gabis arm när han hoppar i muren.

Burgos (Atléticos assisterande tränare) blir galen på sidlinjen och Simeone och gänget har fullt upp med att hålla borta honom ifrån domaren.

Det hela upprinner i en situation där Diego Costa trycker sig förbi Arbeloa och faller och blir varnad för filmning (låter det vara osagt om det var det eller ej). Burgos och Atlético-gänget höll dock inte med om det...

Real Madrid hittar mer och mer rätt i matchen men det är fortfarande ifrån och runt fasta situtioner som man skapar mest tryck.

Atlético håller sig dock framme och har två superlägen. Först är det Costa som sparkar hål i luften och sedan Arda några sekunder efter som nickar ett inlägg utav Juanfran men långa armar ifrån Lopez räddar bollen vid krysset.

Atlético sjunker ner mer och mer och avtar även i sitt presspel och därav blir så klart effekten att Real Madrid nu kan rulla lite mer boll i sidled och skaffa lite bollinnehav.

Inbytte Carvajal slår ett hårt och flackt inlägg som Ronaldo går upp och nickar tätt utanför..

Och tillslut gör Ronaldo sitt mål och kvitterar matchen.

Det är Mario som slår ifrån sig bollen utanför straffområdet och ger Bale fri led in i straffområdet och han slår den snett bakåt där Ronaldo kan raka in bollen otagbart för Courtois.

Atlético är sedan det lag som har bäst möjlighet att göra sitt tredje mål efter en slarvig passning av Carvajal till egen målvakt där Cebolla snappar upp bollen och passar Costa som skjuter. Hade han tittat upp hade han dock sett en fristående Koke med öppet mål i princip...

Efter tre minuters tilläg blåses matchen av och slutar oavgjord, 2-2.

Matchfakta:

Startelvor

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Koke, Gabi, Mario, Arda (Cebolla(83')); Raúl García, Costa

Real: Lopez; Arbeloa (Carvajal(71')), Pepe, Ramos, Coentrao (Marcelo(59')); Modric, Alonsi, di Maria (Isco(72')); Bale, Benzema, Ronaldo.

Mål: Koke (28'), Gabi (45'), Benzema (2'), Ronaldo (82')

Varningar: Arda, Godin och Costa för hemmalaget och Pepe och Arbeloa för gästerna.