Eduardo Berizzo valde oväntat att starta med Theo Bongonda till höger och Iago Aspas som central anfallare medan John Guidetti inledde på bänknen. Ett tecken på tränarens vilja att att ha spanjoren i mitten av anfallstridenten.

Deportivo la Coruña tog ledningen i den 21:a minuten när Fede Cartabia stod för ett fint förarbete och passade in bollen i straffområdet till Luis Alberto. Anfallaren spelade snett bakåt till Celso Borges som sköt in bollen i öppet mål.

Men Celta Vigo kvitterade omgående efter ett snyggt mål av Nolito. Fabián Orellana passade vackert fram spanjoren i straffområdet som placerade in bollen i det högra hörnet och yttern har sett farlig ut sedan han återvände från sin skada.

I den 68:e minuten fick Alejandro Arribas sitt andra gula kort och visades ut. Deportivo-spelaren protesterade men fick läman planen och Celta Vigo avslutade matchen med en spelare mer.

Några minuter senare byttes John Guidetti in och Theo Bongonda lämnade. Under matchens sista kvart gick Celta Vigo för ett segermål men hade svårt att skapa tryck framåt och klara målchanser.

Med två minuter kvar av ordinarie speltid byttes Pablo Hernández in istället för Daniel Wass i ett sista försök att avgöra matchen. Med en halvminut kvar att spela fick Celta Vigo hörna men den ledde inte till något utan matchen slutade 1-1.