Celta Vigo:

Celta Vigo kämpade till sig segern mot Villarreal förra helgen efter ett sent mål från Nolito – hans sjätte för säsongen. Det var tre härliga och viktiga poäng som satt hårt inne och ”de himmelsblåa” visade återigen prov på att man har svårt att döda matcher helt.

Vinsten tog Celta Vigo uppåt i tabellen och inför helgens omgång ligger laget på andra plats med samma poäng som Barcelona och Real Madrid. ”De himmelsblåa” är fortsatt obesegrade med fem segrar och tre oavgjorda.

En otroligt fin start på säsongen som förhoppningsvis fortsätter på lördag eftermiddagen mot Real Madrid. Eduardo Berizzo har inför matchen sagt att Celta Vigo måste spela på sitt sätt och tro på sin spelidé.

Helgens drabbning blir även tränarens 50:e match för Celta Vigo – ett fint facit för argentinaren som gjort ett bra jobb i Galicien.

Mot Real Madrid saknas fortfarande Rubén Blanco, Dejan Drazic och Andreu Fontás. De två sistnämnda tränade med resten av laget under fredagen men bedömdes inte vara i matchform och är därför inte med i truppen.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Real Madrid:

Storklubben från den spanska huvudstaden bytte tränare under sommaren och Rafael Benitez har fått en godkänd start på säsongen. Laget leder La Liga på samma poäng som Barcelona och Celta Vigo och är hittills obesegrade i Champions League.

Real Madrid var i väg och spelade mot PSG i Champions League tidigare i veckan. Den matchen slutade oavgjort men det tuffa spelschemat kan påverka spelarna. Rafael Benitez har dessutom en hel del skadebekymmer.

Bland annat Gareth Bale, James Rodríguez, Dani Carvajal, Karim Benzema och Pepe missar matchen medan Luka Modric och Sergio Ramos nyss kommit tillbaka efter skador. Det här påverkar Real Madrids startelva där Cristiano Ronaldo kan ta plats som central anfallare.

Trots de tunga avbräcken finns det såklart flera spelare som Celta Vigo får se upp för. Bland annat Jesé Rodríguez och Lucas Vazquez kan bli farliga i offensiven medan Keylor Navas varit en vägg i målet i flera matcher.

Om matchen:

Celta Vigo har haft svårt för Real Madrid de senaste åren men är optimistiska efter den fina starten på säsongen och hoppas på seger. Men laget vet om att det blir svårt och att de kommer behöva prestera på topp för att ta tre poäng.

Det kan bli så att Celta Vigo har mycket boll medan Real Madrid satsar en del på kontringar.

Vad: Spanska ligan, omgång 9, Celta Vigo-Real Madrid.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: lördag, 16:00, 23/10-2015.
Tv: Viaplay.