Matchen mot Real Madrid:

Efter matchen mot Real Madrid mötte tränaren Abel Resino medier och uttalade sig om flera ämnen. Han berömde spelarna för deras insats i matchen och han sa att spelarna var besvikna eftersom de inte fick med sig någon poäng.
    - De är besvikna för att deras insats i matchen inte gav några poäng. Men de måste komma från det och kämpa på.
    Han fortsatte sedan att prata om matchen som Resino tycker att Celta genomförde på ett bra sätt.
   - Vi var bra med från start och vi hade kontroll på Real Madrid i början av matchen. Sedan pressade Madrid högre upp på plan och fick mer av spelet. De gjorde 1-0 men vi kvitterade nästan direkt och även när vi hamnade i underläge igen gav vi aldrig upp. Vi kommer att fortsätta kämpa för att stanna kvar i La Liga.
   Sedan förflyttades fokus och frågorna till den viktiga matchen på fredag mot Deportivo La Coruña. Det är galiciskt derby men även ett bottenmöte mellan de två lagen som ligger sist i ligan.
    - Spelarna är besvikna efter den här matchen men de måste göra en liknande insats på fredag på Riazor, sa tränaren.

Álex López som utgick skadad i helgens match mot Real Madrid har nu läkarundersökts och blir borta två till tre veckor. Därmed missar han derbyt och troligen ersätts han av Danijel Pranjic på innermittfältet. Det var även Pranjic som byttes in istället för López.
    Ett annat alternativ är att Vadim Demidov får ta ett steg upp och spela som defensiv mittfältare. Det har den norske mittbacken gjort tidigare under säsongen. Även Jonathan Vila kan spela på den positionen.
   López kan läggas till på skadelistan där Hugo Mallo, Samuel Llorca och Natxo Insa redan finns. Alla de spelarna kommer troligen att missa matchen mot Deportivo.

Inför derbyt:

Abel Resino uttalade sig under onsdagen i tidningen Faro de Vigo och där betonade han lugn och kyla som viktiga delar i fredagens match. Under kvällen fick supportrar ställa frågor till lagkaptenen Borja Oubiña.
    Mittfältaren svarade på frågor om det mesta även om de flesta handlade om fredagens match mot Deportivo. Oubiña ville inte uttala sig om vad som händer efter karriären där sa Oubiña bara kort att han är fotbollsspelare just nu och fokuserar på det.
    Derbyt mot Deportivo sa han blir en viktig match, dels för att det är ett derby men även för att lagen ligger bredvid varandra i tabellen och är direkta rivaler i bottenstriden. Mittfältaren sa att Juan Carlos Valeron är en bra spelare i motståndarlaget som Celta får se upp med. Han kommenterade även skadan på sin mittfältskollega López och sa att det är upp till tränaren att besluta vem som startar istället.
    Om Oubiña avgör matchen på tilläggstid ska han fira det med sina lagkamrater och de fans som är på plats. Då kommer han att känna sig nöjd och lycklig. Dagen efter matchen kommer han främst att ta det lugnt och försöka koppla av hemma.
Imorgon torsdag klockan tolv kommer man att kunna ställa frågor till den före detta Celta Vigo-spelaren Gustavo Lopez på Faro de Vigos hemsida.

Startelvan inte given:

Det är lite svårt att förutse en startelva för Celta då Resino har varierat en del i de tre matcher som han har varit tränare för Celta. Givna är målvakten Javi Varas, Jonny Castro, Borja Oubiña och Iago Aspas.
   Vad gäller mittbacksparet borde Vadim Demidov och Gustavo Cabral spela men någon av de kan få ta ett steg upp och ersätta Ález López på mittfältet. Det kan då ge plats för Andrés Túñez. På högerbacken startade Roberto Lago senaste matchen och tyder på att han startar på fredag.
    Sedan är lagkaptenen Borja Oubiña given som defensiv mittfältare och vem som får spela bredvid honom istället för Álex López återstår att se. Vad gäller de tre offensiva mittfältarna har Resino varierat friskt de senaste tre matcherna. Men Augusto Fernández startar nog men de två andra platserna är svårare.
    Michael Krohn-Delhi och Quique de Lucas startade senaste matchen mot Real Madrid och dansken kan nog gå in i startelvan. Men den sista platsen är öppen och svår att säga något om. Fabián Orellana har gjort det bra sedan han kom till klubben i januari medan Mario Bermejo ger mer tyngd framåt. Det står nog mellan de två.
   Längst fram är Iago Aspas given och en av Celtas viktigaste spelare i matchen.

Andra nyheter:

På avdelningen andra nyheter blev mittfältaren Augusto Fernandez och hans fru Jesica Almada föräldrar för andra gången. Barnet föddes i måndags och blev en flicka som troligen kommer döpas till Amber.

Om vi fortsätter på samma tema men blandar in lite fotboll så blev Fabián Orellana, Andrés Túñez, Augusto Fernández, Michael Krohn-Delhi, Madinga och Vadim Demidov i veckan uttagna till sina respektive landslag. Alla ska spela kval till världsmästerskapen 2014.
   Jonny Castro, Santiago Mina och Ruben Blánco har blivit uttagna till Spaniens U19-landslag som ska möta Tysklands U19-landslag. Jonny Castro som blivit ordinarie i laget sedan Hugo Mallo skadade sig har gjort det bra i Spaniens högsta division. Santiago Mina har också fått prova på spel i A-laget denna säsong då han debuterade i matchen mot Getafe.
   
Källor: celtavigo.net, farodevigo.es, marca.com, as.com.