Arthur

Enda sedan Robert Fernandez glatt poserade med den 21-åriga mittfältaren Arthur i slutet på förra året så har turerna kring brassen inte slutat. Från att han varit klar till att en eventuell övergång ska ha kraschat. Men nu, äntligen, så har (väl?) sagan fått sitt slut. 

På söndagen så kommunicerade FC Barcelona ut på sitt Twitterkonto att värvningen var i hamn och summan landar i slutändan på 30 miljoner euro plus 9 miljoner i variabler, om klubben väljer att fortskrida med dealen. Avtalet är nämligen skrivet så att Barça i juli har en option på Arthur och kan då köpa honom för nämnd summa. Om klubben av någon anledning skulle vilja dra sig ur är det alltså möjligt. Anledningen till denna något ovanliga lösning ska enligt rapporter vara av ekonomiska skäl.

Huvudpersonen själv ska också ha spelat en nyckelroll i att affären redan är klar, utan Arthurs extrema vilja att gå till Barcelona till varje pris så hade detta kunna dra ut på tiden, enligt Sport. Arthur hade nämligen rätt till 20% av övergångssumman men då han nu valt att avstå från de pengarna kunde parterna komma överens.


Ciro

När rapporterna i lördagsmorse kom via FC Barcelona och visade på att Lionel Messi skulle missa kvällens match mot Malaga på grund av “personliga skäl” var det nog några som oroligt höjde på ögonbrynen, helt obefogat skulle det visa sig. Det personliga skälet var helt enkelt att Messis höggravida fru hade fött parets tredje barn, tillika tredje son, Ciro.

Istället för att följa med laget till den spanska solkusten och Malaga valde Messi alltså att stanna i Barcelona med sin fru Antonella och nyfödda son, såklart. Det finns trots allt viktigare saker än fotboll i slutändan…

¡Felicitaciones, Leo y Antonella!


André Gomes

Majoriteten av fansens tålamod tröt för längesen, och nu verkar det också ha drabbat lagets tränarstab. Gomes har haft relativt stort förtroende hos Ernesto Valverde, för stort enligt många, efter årsskiftet och spelat i 11 av 18 matcher. Ett förtroende som inte förvaltats på bästa sätt enligt Valverde och hans kollegor. När han ersatte en skadad Andrés Iniesta i mötet med Atlético Madrid ska Valverde inte ha varit nöjd med portugisens insats. Gomes fick sedan en startplats i en B-betonad elva i Supercopa Catalunya mot Espanyol några dagar senare för att ge honom en chans att bättra på hans självförtroende, något som inte skedde. Istället stod den 24-åriga mittfältaren för ytterligare en blek insats.

Valverde ska enligt Sport vara mycket besviken på Gomes utveckling då han personligen ser honom som en spelare med hög potential samt en spelare som kan vara mycket behjälplig under sluttampen av säsongen. Något som inte längre ser lika troligt ut.


“City får mig inte att känna ‘wow’, Messi gör”

Vem kan ha myntat detta citat, tro?

Jo, det är ingen mindre än Thiago Alcantara. 

I en intervju med amerikanska ESPN pratade spanjoren om konkurrensen från resterande toppklubbar i Europa, något som är svårt att hålla Pep Guardiolas Manchester City borta från. Även om Thiago dock erkände att han var imponerad av det ljusblå laget från Manchester så var det inget han kände någon wow-faktor kring. Utan den, den är det bara Lionel Messi som kan plocka fram.


Iniestas rehabilitering

Andrés Iniesta skadade som bekant sin hamstring i förra helgens seriefinal mot Atlético Madrid och där och då var det inte mycket som pekade på att ‘Don Andrés’ skulle vara tillgänglig mot Chelsea i den avgörande Champions League åttondelsfinalen en och en halv vecka senare. Men rapporterna som nu kommer från Barcelona lägret är oväntat positiva.

I inledningen av veckan började 33-åringen jogga och i slutet av densamma började han träna med boll igen, något som fått coach Ernesto att hoppas.

Nämnde Ernesto Valverde sa dock på fredagens presskonferens inför matchen mot Malaga att det ännu var för tidigt att säga om Iniesta skulle vara spelklar till onsdagens batalj med Chelsea. Känslan av att detta är en stentuff kamp mot klockan förstärktes än mer när Iniesta själv i lördags la upp en bild från ett träningspass med texten “Närmare varje dag”.

Fortsättning följer…


Det var allt för den här måndagen! På återseende nästa vecka!

Källor: sport.es, fcbarcelona.com, mundodeportivo.com