Klurig bortamatch väntar Titos mannar imorgonkväll då laget gästar den gröna sidan av Sevilla, Betis. För mig personligen är det närmaste, och starkaste, Betisminnet från säsongen 08/09 när Barcelona tidigt hamnade i ett 0-2 underläge. Efter en stark avslutning så lyckades tillslut en viss Samuel Eto’o vända bort sin försvarare och rädda en poäng.

Även tränare Tito Vilanova menade på presskonferensen inför morgondagens match att Pepe Mels Betis alltid har gjort det svårt för Barça:

- Pepe Mel har alltid gjort saker och ting svårt för oss. En av mina värsta stunder på bänken var mot just Betis i en cupmatch. Vi har inte lyckats slagit dem de senaste två gångerna i Sevilla och vi måste komma ihåg att de redan den här säsongen har slagit Real Madrid. De har en hög press högt upp i banan och det är inte lätt att spela mot dem.

 
Har en nyckelroll imorgon..

Precis som Tito är inne på så är Betis höga och aggressiva press något Barcelona måste lyckas kontrollera. Det är otroligt viktigt att Xavi, med sin rutin och skicklighet, tar kontroll på händelserna på planen tidigt och dirigerar på det sätt bara han kan. Om Betis får gehör för sin höga press och Barcelona inte lyckas behålla lugnet så kommer det bli en svettig kväll. Därför har Xavi, men även Busquets, viktiga uppgifter för att få matchbilden att utvecklas i rätt riktning för Barcelona.

-------

Utöver morgondagens viktiga match så tog Barça B under dagen emot serieledarna Elche på Mini Estadi. Eusebios mannar, som har hittat formen efter 4-1 segern mot Racing, tog ledningen i den 23e minuten. Målet gjordes av Delofeu på straff vilket var spanjorens 10e mål för säsongen. I stora delar av matchen pressade man serieledarna ordentligt men Elche lyckades tillslut få till en kvittering och matchen slutade 1-1.

I och med poängen gick Barcelona B nu upp på en femte plats i tabellen, dock hela 12 poäng bakom ledande Elche. Nästa match reser laget till huvudstaden där man gästar tabelltrean Alcorcón.

/ Sam