Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde att starta på följande sätt i den 27:e omgången i spanska ligan:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Álex López, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Värt att notera att Álex López startade istället för Nemanja Radoja vilket överraskade de flesta och på topp fick Joaquín Larrivey starta igen.
Det verkade dock inte som att tränaren och spelarna var på tå i matchinledningen och Celta Vigo gjorde en dålig första halvlek, vilket man fick betala dyrt för.

Efter drygt en kvart tacklade Augusto Fernández bryskt ned Iker Munain i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Bortalagets skyttekung Aritz Aduriz gjorde inget misstag och satte 1-0 till gästerna.

Efter målet fortsatte Celta Vigo att spela trögt och Athletic Bilbao skapade nya lägen. Till slut utökade baskerna sin ledning genom Mikel San Jose som slog in en retur efter att Adruriz nickat på en hörna.

Det såg inte bra ut för Celta Vigo i halvtid och gästerna ledde välförtjänt.

Andra halvlek:

I början av den andra halvleken såg det inte mycket bättre ut och det dröjde till den 58:e minuten innan Santi Mina byttes in istället för Álex López. Några minuter senare vaknade Celta Vigo till och spelarna verkade förstå att de spelade match.

Laget började spela bättre och ta över mer av matchen. Med en av sina första bolltoucher fick Mina en bra chans men sköt på målvakten.

Hoppet om en storstilad comeback tändes dock i den 64:e minuten när Joaquín Larrivey från nära håll nickade in ett inlägg från Fabián Orellana. Det återstod fortfarande bra med tid för att ta minst en poäng och Celta Vigo började trycka på framåt för en kvittering.

Med cirka sex minuter kvar att spela blev Mikel San Jose utvisad och hemmalaget fick avsluta med en spelare mer på plan. Trots det övertaget lyckades inte Celta Vigo kvittera utan Athletic Bilbao försvarade sig bra och vann med 2-1.

Om matchen:

Både spelarna och tränaren verkade sömniga och var inte på tå under större delen av matchen. Athletic Bilbao var det bättre laget under första timmen och Berizzo dröjde alldeles för länge med att göra sitt första byte.

När Celta Vigo sedan kom igång var det nästan redan försent, även om Larriveys mål tände hoppet. Men närmare än så kom inte ”de himmelsblåa” som nu har två förluster i rad. Förhoppningsvis kan det ändras nästa helg då man ställs mot Levante.