Så var det då äntligen dags för dagen vi alla väntat på hela sommaren. Dags för nystart i den spanska ligans förstadivision.
 
Även om inte Athletic är först ut så behöver vi inte vänta länge på att få se våra rödvita hjältar på planen i den första omgången.  Redan klockan 21 ikväll smäller det till på bortaplan mot Real Valladolid.
 
Det är såklart svårt att sia om vart den här Athleticupplagan står i dagens läge efter både tränarbyte och en ganska svajig försäsong. Klart är dock att det senaste årets tråkiga nyheter på transfermarknaden med tappade spelare så har den här säsongen gått i andra tecken med flera hemvändare där tränaren Valverde tillsammans med Beñat Etxebarria och Kike Sola är de största namnen.
 
Till dagens match har Valverde tagit ut följande trupp:
 
Iraizoz, Toquero, Laporte, Erik Morán, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Muniain, Ander Herrera, Saborit, Ekiza y Balenziaga.
 
San José som startade den sista träningsmatchen är skadad och spelar inte, förmodligen till glädje för en del av Athletics svenska fans. Aduriz är avstängd efter förra säsongsavslutningen.
 
Tipset från de stora tidningarna är att följande elva startar för Athletic.
I mål Gorka Iraizoz, backlinjen från vänster till höger består av Laporte, Ekiza, Gurpegui och Iraola. Defensiv mitt med doble pivote blir Iturraspe och Beñat. Tre offensiva mittfältare i form av Iker, Ander och Susaeta. På topp Kike Sola.
 
Det finns alltså ingen plats för försäsongens skyttekung och senaste årens tongivande spelare Oscar De Marcos i det här tipset, Ibai placeras också på bänken.
 
Jag tycker personligen att det borde finnas plats för Ibai som ganska ofta är den poängspelare Athletic behöver. Under fjolåret spelade Valverde till stor del med två anfallare i Valencia, kanske kan Ibai finna sin roll i en sådan uppställning. Vi kommer också att få se hur Muniainsituationen utvecklas och om han kommer att komma tillbaks till gammal god form. Gammal och gammal förresten, killen är ju bara 20.
 
Intressant att notera från försäsongen är att Athletic spelat bra men har fortsatt svårt att trycka in bollen när man har stor dominans.  Att försäsong ändå alltid är försäsong och att den stora publikfavoriten Toquero fått ganska mycket speltid och gjort det bra.
 
Om måtståndet ikväll vet jag om möjligt ännu mindre än om årets Athletic. Laget har också bytt tränare inför den här säsongen till den förre Levantetränaren Juan Ignacio Martínez och man måste väl säga att han om någon har visat att det går att lyckas med små resurser.  Profiler att titta lite extra på är spelare som Sastre, Óscar, Rubio och Javi Guerra på topp. Tråkigt för oss svenskar är att Daniel Larsson inte är med i truppen på grund av skada. Dock är tipset att den gamle sverigebekantingen från Örebro, Valdet Rama, finns med på bänken.
Hemmalaget slutade förra säsongen på en fjortonde plats vilket får betecknas som bra av en nykomling, två poäng och två placeringar efter Athletic Club.
 
Kvällens match kan alltså bli en ganska viktig sådan när vi summerar säsongen. Två lag som hoppas på att vara med och slåss om europaplatser men som också löper risk att hamna i nedflyttningsdiskussioner om man hamnar lite snett in i säsongen. Det här kan vara en sån match som sätter tonen för hela säsongen.
 
Så vamos Athletic, nu kör vi!