Det är dags för Athletic att gå in i den andra omgången av La Liga. Precis som i första spelomgången fick Bilbao-gänget gå in sist, något som sker även den här måndagen när avsparkstid är klockan 22:00.

Precis som i den första omgången kommer även San Mames att vara spelplatsen. Vad det gäller motståndarna så blir det nykomligen Huseca, utan svenske Saman Ghoddos, som tillslut valde spel i Ligue 1 istället.

För den lilla nykomlingen blir det även andra matchen i följd på baskisk mark. I premiären blev det en bortamatch mot Eibar, där laget också vann. Nu blir det istället spel i Bilbao, en betydligt tuffare batalj.

För gästernas del så finns till exempel ”skandalspelaren” Ruben Semedo. Portugisen har suttit i fängelse för en kidnappning, men startade senast i Eibar, och lär gör detsamma mot Athletic.

Vi får se om Xabier Extebia kommer till start. Han utgjorde en viktig del av Athletics försvarslinje under framför allt säsongerna 2014/15 samt 2015/16. Men på grund av skadeproblem så fick den numer 30-årige backen mindre speltid i laget, och nu är han på lån i just Huesca.

Dagens Athletic

För Athletic Club så fortsätter skadeproblemen att stå i fokus. Inför matchen mot Leganes senast var mängder av spelare borta, och det ser inte mycket positivare ut inför den här omgången.

Bland annat så är målvakten Iago Herrerin fortfarande borta. Han var tilltänkt att ersätta Kepa. Men med tanke på att Iago Simon gjorde det bra så är det inte allt för storot orosmoln att han lär starta även mot Huesca ikväll.

Sedan är ju även Aduriz borta. Han landade illa efter en nick mot Madrid-laget Leganes, och fick bytas ut direkt efter den situationen. Den nu 37-årige anfallaren lär missa den här matchen samt nästa borta mot Rayo Vallecano nästa vecka. Men mot Real Madrid på San Mames den 15:e september väntas han vara tillbaka.

Annars kan det bli en liknande startelva likt den vi såg i första omgången. Vi kan också förvänta oss en styrande Susaeta och Munain på innermittfältet, något som även det såg bra ut i den första matchen.

Dessutom har vi snabbe och kreative Williams ute på kanten, medan Peru och Yeray lär få starta som mittbackspar igen. Inigo Martinez fortsätter med skadeproblem och han fortsätter utanför utanför truppen även till den här matchen. Samtidigt kommer troligtvis Iñigo Cordoba att få starta på topp nu när Aduriz är skadad.

Att hålla koll på, Athletic: Fortsatt intressant blir att se hur målvvakten Simon klarar sig. Även Cordoba som anfallare blir viktig för Athletic. Men killar som Peru, Yersay, Susaeta, Williams och inte minst Munain måste spela bra för att Athletic Club ska kunna vinna matchen.

Att hålla koll på, Huesca: Athletics försvarsspel har en förmåga att svaja. Därför blir det extra viktigt att hålla koll på Alex Gallar i bortalaget, som gjorde två mål i premiären.