Första halvlek:

Inför matchen hade Eduardo Berizzo pratat om att röra runt i startelva för att få igång laget efter de fyra senaste förlusterna och tränaren gjorde flera förändringar. De flesta var offensiva och startelvan såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergí Gómez, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Pablo Hernández, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández;
Santi Mina, Charles, Fabián Orellana.

En offensiv startelva från Berizzo som ville vinna och matchen började bra för Celta Vigo. Redan efter sex minuter sköt Charles in bollen i mål efter en hörna, men domaren dömde bort det för hands på Santi Mina precis innan. Reprisbilderna visade att det var ett tveksamt domslut och att bollen tog på Minas lår.

Istället tog Málaga ledningen i den 21:a minuten genom Samuel García. Roque Santa Cruz slog ett inlägg som Samuel nickade in hårt i mål och det var 1-0. Efter ledningsmålet var spelet jämnt även om Celta Vigo hade lite mer av bollinnehavet.   

I den 32:a minuten sköt Roque Santa Cruz ett farligt skott och Sergio Álvarez fick sträcka ut rejält för att rädda. Det blev inga fler mål i den första halvleken utan Málaga ledde med 1-0 i halvtid.

Andra halvlek:

I den andra halvleken tilltog regnet och vädret blev allt sämre. Celta Vigo inledde dock bra och i den 53:e nickade Charles. Kameni fick lite problem men klarade av att skottet och Celta Vigo fortsatte att jaga en kvittering.

Nästa farliga chans gick dock till hemmalaget när Santa Cruz tog med sig bollen in i straffområdet och sköt utanför från ett bra läge. Spelet var jämnt och lagen turades om att ha bollen.

Efter drygt en timmes spel gjorde Berizzo sitt första byte när Nolito och Álex López kom in och Fabián Orellana och Pablo Hernández gick ut. Några minuter senare rann Charles igenom hemmaförsvaret och satte bollen i mål. Men domaren blåste för offside och det var kvällens andra bortdömda mål för brassen.

Även den här gången kändes det tveksamt och anfallaren såg ut att ligga i linje med Málagas sista försvarare. Det var en svårbedömd situation, men det som var klart var att Celta Vigo inte hade någon i det offensiva spelet.

Celta Vigo hade spelövertaget medan Málaga stack upp i anfall ibland. Augusto Fernández fick en bra chans men Kameni kom ut snabbt och räddade.

Under matchens sista kvart öppnade matchen upp sig mer när Celta Vigo gick framåt för en kvittering och Málaga fick mer yta att kontra på. Hemmalaget fick några halvchanser som inte blev farliga medan ”de himmelsblåa” febrilt jagade ett mål.

Goméz nickade farligt efter en frispark men avslutet var rakt på målvakten och för svagt. Måltorkan höll ännu i sig och det verkade bli ännu en match utan spelmål från Celta Vigo.

När det återstod fem minuter av ordinarie speltid gjorde Berizzo en sista förändring för att få in en kvittering när Joaquín Larrivey kom in istället för Hugo Mallo. Nästa stora chans kom dock för Málaga när Boka kom helt fri men Álvarez räddade och hoppet levde vidare för Celta Vigo.

Trots fyra minuters tilläggstid lyckades inte Celta Vigo få in någon kvittering och det blev en ny förlust för ”de himmelsblåa”. Málaga vann med 1-0 och Berizzo har en del att jobba med för att laget ska göra mål.

Om matchen:

Celta Vigo förlorade sin fjärde ligamatch i rad och det var en bitter förlust. ”De himmelsblåa” skapade en del chanser och borde fått bättre utdelning. Laget måste få bättre skärpa i avsluten och mer effektivt spel sista tredjedelen av planen. Fasta situationer är en annan aspekt som kan förbättras. Inläggen var också flera gånger för dåliga och innebar missade chanser.

Domaren och hans assisterande gjorde en dålig insats och hade flera tveksamma domslut. Men Celta Vigos största problem ligger i måltorkan som nu är uppe i fem raka matcher utan spelmål.

I nästa match ska Celta Vigo vända 1-2-underläge mot Las Palmas i spanska cupen och det kommer att bli tufft. ”De himmelsblåa” har en del att jobba på Eduardo Berizzo lika mycket att tänka på.