Första halvlek:

Det regnade en hel del i Vigo och spelarna såg inte ut att tycka om vädret när de gick in på planen. Luis Enrique valde en förväntad startelva där Yoel Rodríguez kom till spel medan Augusto Fernández inte fullt återhämtat sig från sin skada. Han ersattes av Santi Mina på vänsterkanten.

Det var en ung backlinje med Hugo Mallo, 22 år, David Costas 18 år, Andreu Fontás, 23 år, och Toni, 23 år. Santi Mina är 17 år så två tonåringar fanns på planen för hemmalaget. Lagkaptenen Borja Oubiña fick stå för rutinen och erfarenheten med sina 31 år.

Celta Vigo gjorde avspark och matchen var igång. Fansen som tagit sig till Balaídos undvek regnet genom att sitta högre upp på läktaren undre tak, men de lät en del i inledningen. Första chansen fick de ljusblåa efter drygt sex minuter när Michael Krohn-Delhi drog igång ett anfall. Dansken spelade ut till Santi Mina som slog in bollen i straffområdet. Där fanns Nolito men han var inte riktigt med på noterna och bollen gick ut till inspark för Levante.

Lagen turades om att ha bollen i inledningen och ingen tog kommandot. När cirka tio minuter gått sköt Levante matchens första skott efter en frispark och Mallo missat i markeringen, men Yoel klarade. Det skulle bli 90 svåra minuter för båda målvakterna med tanke på regnet.

Mina fick ett riktigt bra läge efter att Nolito passat bollen och Krohn-Delhi släppt den vidare. 17-åringen tog emot och sköt, dock på målvakten som kom ut bra.
Den unge anfallaren borde nog ha skjutit direkt. Celta Vigo tog över mer av spelet och passade runt bollen medan Levante var nöjda med att backa hemåt. Det gjorde att hemmalaget skapade en del chanser, både Nolito och Krohn-Delhi provade skott men inget satt i nät.

Regnet fortsatte att ösa ned och Levantes tränare Joaquín Capparrós fick torka sig med en handduk efter att han varit utanför avbytarbåset för att skrika åt sina spelare. Celta Vigo fortsatte att dominera men det gav inget resultat. Toni drog på ett hårt skott men Keylor Navas räddade. Trots 70 procent av bollinnehavet för de ljusblåa efter drygt 40 minuter var det 0-0 i halvtid.    

Andra halvlek:

Regnet ställde till det i Vigo och ljuset försvann från arenan. Det blev problem med sändningen och bilden försvann. Den kom tillbaka en gång, då kunde man se publiken göra vågen och verka glada i regnet, men sedan försvann bilden igen. När den andra halvleken kom igång igen var det fortfarande svart i rutan.

Bilden var tillbaka i den 56:e minuten och då var det fortfarande mållöst. Spelet såg likadant ut och Celta Vigo fortsatte att dominera. Det var blött på planen och bollen stannade ibland upp i olika pölar, vilket gjorde det svårt för spelarna. I halvtid hade hemmalaget gjort ett byte när Álex López ersatte Krohn-Delhi som skadat sig precis innan pausen.

Mina provade skott från strax utanför straffområdet men Navas klarade. Nolito sköt en farlig frispark utanför. Mina fick en ny chans efter en kontring men avslutet gick bredvid. Charles skott gick samma öde till mötes. Hemmalaget skapade flera lägen men gjorde inget mål. Det var frustrerande att titta på och Luis Enrique måste ha undrat varför hans lag inte tagit ledningen.

I den 69:e minuten kom Fabián Orellana in istället för Nolito. Celta Vigos jakt på ett mål gick vidare medans planen blev allt sämre. Bollen rullade trögare och tacklingarna blev allt flera från Levante.

När knappt tio minuter återstod av matchen gick Santi Mina ut och in kom David Rodríguez. Celta Vigo satsade framåt för ett segermål men Levante kontrade med tre minuter kvar av matchen. David Barral gjordes ned och bortalaget fick frispark i ett bra läge. Tiden gick och frisparken slogs i muren. Men returen gick till Pape Diop som sköt bollen i mål. 0-1 med en minut kvar av matchen. Jättetungt för de ljusblåa som dominerat hela matchen.

Domaren la till fyra minuters tilläggstid och Celta Vigo gick framåt men ingen kvittering kom. Det blev ännu en förlust för de ljusblåa som har det tufft i ligan.   

Sammanfattning:

En oerhört tung förlust för Celta Vigo som förtjänade tre poäng. Hemmalaget spelade bättre än Levante som ändå lyckades vinna genom bra försvarsspel och ett sent mål. De ljusblåa är nu nere på nedflyttningsplats och har flera svåra matcher framför sig. Luis Enriques spelare gjorde det mesta rätt, förutom att de inte fick in bollen i mål och det förstörde måndagskvällen.

Hemmalaget gjorde en bra första halvlek där man hade det mesta av spelet. Krohn-Delhi styrde det mesta och låg bakom en hel del. Men man har svårt att göra mål. Celta Vigo är ojämna, ibland imponerar man med sitt passningsspel och pigga anfall. Vid andra tillfällen går det väldigt trögt och ingenting händer framåt. Sedan måste de ljusblåa bli mer effektiva på de chanser som man skapar, annars kan motståndarna straffa en och det hände i den här matchen.

Lite rolig fakta var att Levantes Juanfran som ofta ställdes mot hemmalagets Santi Mina är dubbelt så gammal plus tre år som den unge anfallaren. Celta Vigo verkade ha tränat på frisparks- och hörnvarianter under landslagsuppehållet men ingen gav tyvärr resultat.

De tre kommande matcherna blir tuffa för Celta Vigo som får kriga vidare i botten av tabellen.