Första halvlek:

Celta Vigos startelva såg ut som vanligt och spelare som Álex López, Charles, Hugo Mallo och Toni Rodríguez var alla tillbaka från start. Nolito och Augusto Fernández var stod på planen igen efter sina lättare skador tidigare i veckan och de båda tog hand om varsin kant i anfallet. Luis Enrique valde att starta med 4-3-3 som formation efter att ha roterat friskt i den senaste omgången.

Celta Vigo hade mest boll i inledningen och efter en kvart var Nolito nära att ta sig igenom motståndarnas försvar och det var ett tecken på att de ljusblåa kom allt närmare en chans. Men hemmalagets bolltempo var ganska lågt och Elche hotade på kontringar ibland.

I den 23:e minuten blev det farligt när bortalagets målvakt Manu Herrera slarvade och tappade ett inlägg från Toni. Bollen damp ned hos Charles som drog till på volley från nära håll men skottet täcktes ut till hörna. Det var matchens bästa chans så långt. Några minuter senare var vänsterbacken uppe igen och slog ett nytt inlägg, men ingen medspelare i straffområdet kom åt bollen. Vänsterkanten såg farlig ut med Toni och Nolito.

När en dryg halvtimme spelats fick Elche frispark i ett bra läge på högerkanten. Celta Vigo är svaga på fasta situationer så där hade bortalaget lägen att utnyttja. Men den här frisparken blev inte farlig utan boxades bort av Yoel Rodriguez.

Efter det hade Elche en del boll och Carles Gil fick ett bra läge i straffområdet efter ett inspel. Mittfältaren drog till direkt och skottet gick rakt på Yoel som klarade. Men bortalaget skapade en del och skulle få sina chanser i matchen.

Nolito var nära att komma åt bollen efter ett tidigt inlägg från högerkanten men mittfältaren missade precis. Strax efter det fick Manu del Moral ett kanonläge i straffområdet för Elche men anfallaren sköt över. Det var matchens sista spark och domaren blåste av. Det blev inga mål i den första halvleken utan båda lagen tog det säkra före det osäkra och ville inte gå bort sig i defensiven.

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första sett ut. Celta Vigo fick inte den kontroll på spelet som man ville utan Elche gjorde bra motstånd och stack upp i farliga anfall. Lagen turades om att ha hand om bollen och att försöka göra mål, men det viktigaste var fortfarande att säkra försvarsspelet.

I den 63:e minuten kontrade Elche efter att Celta Vigo haft en hörna. Det gick snabbt när Javi Márquez satte fart och Hugo Mallo hängde inte riktigt med.
Mittfältaren sköt och bollen gick in via högerstolpen. Det var 0-1 till bortalaget och det såg mörkt ut för de ljusblåa som inte skapat många lägen hittills. Elche har i tidigare matcher varit bra på att backa hem när de tagit ledningen.

Luis Enrique gjorde omgående två byten, Santi Mina och Krohn-Delhi kom in istället för Nolito och Augusto Fernández. Jakten på en kvittering kunde börja.

Celta Vigo fick snabbt tryck framåt och Rafinha såg pigg ut. Men spelet klickade inte och vissa enkla passningar slarvades bort. Det blev en del soloförsök och minuterna tickade iväg. Elche-spelarna försökte få tiden att gå vid inkast, frisparkar och insparkar.

Mina försökte men kom inte riktigt igenom försvaret och avslutet gick utanför. Celta Vigo-spelarna agerade tveksamt och utan övertygelse i regnet på Balaídos. Sedan hade den unge anfallaren en boll inne i mål men det dömdes bort för offside. Ett tveksamt domslut där Mina såg ut att vara på rätt sida.

Under de avslutande minuterna slog Celta Vigo flera inlägg men de nickades bort. Elche backade hem och försvarade sig till tre poäng. Det blev en tung förlust för de ljusblåa där Márquez mål blev avgörande.

Sammanfattning:

Det var två försiktiga lag som mötte varandra och det gav inte den roligaste matchen. Vissa lägen skapades ibland och Elche var farliga ibland. Celta Vigo fick inte den kontroll man ville ha på matchen utan hade svårt att skapa något framåt då det saknades energi och vilja. Det här var tredje matchen i rad som Celta Vigo inte gjorde något mål.

Det blev en dålig dag på Balaídos. Det här var en match som Celta Vigo skulle vinna, nykomlingarna Elche på hemmaplan borde innebära tre poäng men så blev inte fallet. I stället blev det en ny förlust och man har fortfarande inte lyckas vinna på hemmaplan den här säsongen.

I sina fyra kommande matcher ställs Celta Vigo mot de två lagen som ligger högst upp i tabellen, Atlético Madrid och Barcelona, men även Levante och Malaga. Det är svåra lag att möta och de ljusblåa behöver ta poäng.