Ny omgång nya förhoppningar i den här hittills ganska sorgsna säsongen.
I den här omgången står Granada på programmet på bortaplan och man undrar om det defensivt starka sydspanska laget ska lägga ytterligare sorger på denna säsong.
 
Bielsa har tagit ut följande trupp:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo och Jonas Ramalho.
 
Detta borde i sin tur innebära en startelva med:
Iraizoz, Iraola, Gurpegi, Amorebieta och Aurtenetxe där bak. På mitten Susaeta, De Marcos, Iturraspe, Muniain och förhoppningsvis Ibai men på vänsterpositionen på mitten kan det likväl bli Isma López. Längst fram blir det säkert Aduriz.
 
Jag vet inte riktigt vad man ska säga om det här, det har sina poänger att Bielsa satsar på en startelva och ger spelare förtroende och möjlighet att misslyckas för att kunna lyckas. Sättet Susaeta blommade ut på under fjolåret är ett tydligt bevis på detta. Dock tror jag att vi idag kommer att få se samma typ av igelkottsförsvar som hemma mot Getafe förra veckan och då skulle jag gärna se Atheltics bästa anfallare Llorente i spel. En spelare som kan erbjuda helt andra alternativ än alla andra i laget. Två assist på de senaste två matcherna spelar roll det också. Han och Ibai(som är den enda som tar vettiga avslut med fötterna just nu) ger pondus i anfallsspelet. Dock verkar dom ju inte direkt ha uträttat stordåd i torsdagens cup-elände mot Eibar borta.
 
Vad gäller Granada så är dom som sagt defensivt mycket diciplinerade och skickliga och har skakat många storlag. Däremot har man en ganska svag offensiv. Om Granada gör mål först förutspår jag ett litet helvete medan om Athletic kan trycka dit den första så kan det bli riktigt trevligt.
 
Som läget är nu är alla poäng bra poäng när Athletic harvar i botten, däremot vore det ju kalas att få lägga Granada bakom sig en bit. Det här är en av de så kallade sexpoängsmatcher som förmodligen kommer att vara viktiga i slutet på en säsong som redan nu kan räknas som på gränsen till förlorad.

Domare idag är förresten en i Athletickretsar inte speciellt omtyckt herre vid namn Muñiz Fernández.
 
Låt oss hoppas att det går vägen ändå.
 
Aupa Athletic