Första halvlek:

Luis Enrique valde en förväntad startelva och det stora glädjeämnet var att Rafinha var tillbaka i startelvan. I backlinjen tog Íñigo López plats i skadade Gustavo Cabrals frånvaro. Charles och Nolito startade efter att ha suttit på bänken hela förra omgången mot Barcelona. Hela startelva såg ut såhär:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Íñigo López, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Álex López, Michael Krohn-Delhi, Rafinha,
Fabián Orellana, Charles, Nolito.

Celta Vigo inledde matchen bra och hade en hel del boll. Efter fyra minuter provade Krohn-Delhi med ett skott, men det gick över ribban. De himmelsblåas tempo var bättre än i onsdags mot Barcelona och laget vågade mer nu.

Det kändes som att lagen kände lite på varandra under de första 25 minuterna. Det var spännande att Rafinha var tillbaka i laget, han deltog i spelet och skapade en del framåt. Men inget av lagen lyckades få fram några heta lägen eller chanser.   

Sevilla kom från sex raka segrar men verkade nöjda med en poäng i den här tillställningen. Laget var avvaktande och kanske hade de rödklädda några tankar på kommande spel i Europa League.

Efter drygt en halvtimme hände det mer. Celta Vigo hade två hörnor inom kort tid, men båda rensades bort av Sevilla-spelare. Bortalaget kontrade lite senare och Kevin Gameiro fick ett bra läge men Yoel räddade. Matchens bästa chans så långt och Sevilla var farliga på kontringar.

Ett fint Celta Vigo-anfall slutade med en nick från Nolito som tyvärr gick rakt på målvakten. Annars kom Sevilla in mer i matchen och hotade mer framåt. Den första halvleken blev dock mållös.

Andra halvlek:

Den andra halvleken började på samma sätt som den första. Celta Vigo kontrollerade spelet och hade det mesta av bollen, men skapade lite framåt.

Matchen avgjordes i den 86:e minuten när Fazio fick bollen på handen i straffområdet. Domaren dömde straff och det kan tyckas hårt eftersom bortaspelaren fick en liten knuff från Mario Bermejo innan situationen uppstod.

Men domaren pekade på straffpunkten och fram klev Nolito. Spanjoren klippte till och bollen satt i målvaktens högra hörn. 1-0 till Celta Vigo och det blev även slutresultatet.

Om matchen:

Celta Vigo har inte varit särskilt starka på hemmaplan hittills den här säsongen och det gjorde den här segern mer överraskande. Sedan var de himmelsblåa i dålig form medan Sevilla spelat bra på sistone.

I och med segern är Celta Vigo uppe på 36 poäng och ett stort steg närmare att säkra kontraktet. Yoel gjorde en bra insats i mål och stod för några viktiga räddningar.

Ett mindre smickrande faktum är att Nolito är den ende spelare som gjort mål för Celta Vigo i de sex senaste matcherna. Yttern har gjort två strutar och annars har de himmelsblåa gått mållösa. 

Nästa omgång blir också viktig då de himmelsblåa ställs mot Rayo Vallecano.

Matchfakta:

Celta Vigo-Sevilla: 1-0.

Bollinnehav: 61%-39%.
Skott: 14-10.
Skott på mål: 4-3.
Hörnor: 11-7.

Gula kort: Andreu Fontás (24:e minuten).

Källa: whoscored.com.