Den första halvleken var jämn där lagen turades om att ha bollen och få riktigt heta chanser skapades. Två minuter innan halvtid fick Theo Bongondas Celta Vigo bästa chans när han nickade utanför från nära håll men ”de himmelsblåa” fick inte igång sitt passningspel under de första 45 i minuterna.

Celta Vigo råstartade den andra halvleken och Iago Aspas passade fram Bongonda till ett bra läge i straffområdet. Belgaren sköt men Karim Yoda räddade på mållinjen. Men efteråt blev tempot som i första halvleken och spelet var långsamt med få avslut.

I den 58:e minuten byttes Nolito in och John Guidetti gick ut. En förändring som innebar att Iago Aspas klev in som anfallare medan Fabián Orellana låg kvar i en offensiv och fri mittfältsroll.

Efter drygt en timmes spel fick Pablo Sarabia ett fint läge i straffområdet och sköt precis utanför. Getafe tog över mer och skapade  en del lägen. Men det var Celta Vigo som tog ledningen.

I den 71:a minuten skarvade Pablo Hernández en hörna till Nolito som nickade in bollen i mål från nära håll. 1-0 till Celta Vigo och succéinhopp av spanjoren som gjorde sitt nionde ligamål.

Några minuter efter ledningsmålet gjorde Berizzo sitt andra byte när Daniel Wass ersatte Bongonda. En defensiv förändring från tränaren som ville försvara ledningen. Det räckte för Celta Vigo som höll undan och vann med 1-0.
 
Startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Fabián Orellana, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Iago Aspas, John Guidetti, Theo Bongonda. 

Tankar om matchen:

En blek insats från Celta Vigo vars spel gick långsamt och man skapade få heta chanser. Nolitos nick blev avgörande och roligt för spanjoren att göra mål i sitt andra inhopp efter skadan. En viktig seger för "de himmelsblåa" som behåller sjätte platsen i tabellen och kanske tillfälligt tar över femte platsen, men de närmaste omgångarna möter laget svårare motstånd och måste spela bättre.