Inför matchen hade Athletic som bekant en svit på 9 raka matcher utan förlust i liga och Europaspel. Samtidigt hade Barcelona liknande facit. Frågan ställdes huruvida vilken svit som skulle brytas. Svaret blev väl: ingen?

När man såg de första bilderna komma strömmande från Spanien med en Amorebieta huttrandes i spelargången så kändes det lite som en typisk match på San Mamés. Regn och rusk skulle prägla denna match med mycket slumpchanser men ändå två lag med intentioner att försöka spela bollen mellan vattenpölarna.

Barcelona har mycket boll, men Athletic pressar högt utan att medveten backa hem i handbollsförsvar.  Fösta målet kommer efter ett par heta chanser från Barcelonas sida, och om Barcelona inte redan var avkylda av det drypande regnet så var det lite av en kalldusch när i Herrera fick bollen, i mitten av första halvlek, och drar till bollen som tar på Piqué och går perfekt in i bortre hörnet utom räckhåll för Valdés.

Barcelona kvitterar omgående genom ett vackert nickmål av Fabregas. Efter det så trycker Barcelona på för fler mål och Iraizoz tvingas till ett par fina fotparader. Muniain hinner få en jättechans att ta hemmalaget till en ledning i halvtid men får inte till avslutet ensam med målvakt och spelarna går direkt in i torkskåpet med delad pott.

Andra halvlek är ännu blötare och det ser mer och mer ut som parodi på fotboll då spelarna frenetiskt försöker spela bollen längs marken, men hemåtpassningar resulterar i rena frispelningar för motståndarna samtidigt som spelare får svårt att behålla fotfästet i gräset och man anar att matchen kommer att avgöras på något eller några slumpmål.
Barcelona slarvar i försvarsspelet och bjuder hemmalaget på en hörna från höger som på Abidal styr på Llorente och Piqué och vidare in bakom Valdés i målet. Än en gång är Piqué inblandad i Athletics ledningsmål.

Med tio ordinarie minuter kvar av matchen försöker Athletic nervöst hålla stånd för att behålla ledningen, men det ska komma ett slumpläge till. Bollen kommer in i straffområdet där Iraizoz är först på bollen men Iturraspe kommer instormande lite för sent i situationen och Iraizoz blir tvungen att släppa retur. Bollen hamnar hos Javi Martinez som i panik försöker få iväg bollen men den fjuttas fram till Messi som kan rulla in bollen i öppet mål.

Slutresultat 2-2 och ett ganska så rättvist resultat över hela matchen sett. Barcelona hade givetvis mer boll och en aning fler chanser till mål, men Athletic bjöd bra motstånd och var väldigt nära att spräcka Barcelonas förlust-nolla. Men nära gills inte, inte ens i Baskien.

Ros till båda lagen för ett tappert försök att spela boll i vidriga förhållanden.
Båda lagen fortsätter att inte förlora.

Matchstatistik från Athletic-club.net