Det har varit och kommer troligtvis att vara Athletic Club, Villarreal eller Real Sociedad som kommer att knipa den fjärde Champions League-platsen bakom de tre överlägset bästa lagen i Spanien (de behöver ingen närmare presentation).

Möjligtvis att Sevilla kan blanda sig i den här striden också då de tog tre poäng idag och är uppe på samma poäng som Villarreal.

Innan morgondagens drabbning mot Villarreal så ligger Athletic sju poäng före de gula och vinner man imorgon och Real Sociedad samtidigt inte vinner sin match mot Valencia så är man tio poäng före sina rivaler och då borde saken vara biff om man inte hamnar i en stor formsvacka på slutklämmen av säsongen.

Men låt oss inte ta ut något i förskott då årets stora överraskning Villarreal är ett mycket bra hemmalag och ser naturligtvis också denna match som en nyckelmatch. En förlust är inte ett alternativ för dem.

De har de lite trögt med bara en vinst på de senaste fem matcherna i ligan. De kommer närmast från en förlust mot Granada borta, men Musacchio är tillbaka i backlinjen och Bruno Soriano är tillbaka på mittfältet så ordningen är återställd hos de gula. Se upp med Cani på mittfältet och Giovanni dos Santos i anfallet. Det är ett bra lag som säkert är revanschsugna.

Athletic har Ibai Gomez skadad vilken är ett avbräck då han varit en joker i matcher det låst sig i och en spelare som kan göra mål och spela fram. Beñat är tillbaka efter ryggskada men har inte varit en del av förstauppställningen sen början av säsongen men han breddar en annars tunn bänk.

Guillermo får fortsätta i truppen i och med Kike Solas skada men det blir säkerligen Valverdes favorituppställning om inget händer sista timmarna innan match vilket innebär:

Iraizoz
Iraola, Gurpegi, Laporte, Balenziaga
Iturraspe, Mikel Rico
Susaeta, Ander Herrera, Muniain
Aduriz
Trupperna i sin helhet:

Athletic:
Iraizoz, Toquero, Laporte, Erik Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Balenziaga, Guillermo.
 
Villarreal:
Asenjo, Juan Carlos, Musacchio, Mario, Jaume Costa, Jokic, Gabriel, Pantic, Bruno, Cani, Trigueros, Óliver Torres, Aquino, Tomás Pina, Giovani, Uche, Perbet, Jonathan Pereira.

En viktig match som kan avgöra kampen om fjärde platsen eller göra den än mer spännande.
Aupa Athletic!