När man skriver en matchrapport efter att försnacket inför nästa(som i det här fallet blev inställd) är det självklart att den handlar mer om reflektion än om att vara först på plan med att skälla ut spelare, tränare, domare och hylla Karim Benzema.
 
För formens skull ska jag dock slänga upp startuppställningen för dom rödvita:
Gorka i mål, backlinje med Irola, Ekiza, San José, och Aurtenetxe. Mittfält med Susaeta Iturraspe, Gurpegi, Iker och Ibai. På topp Aduriz.
 
I Amorebietas frånvaro valde Bielsa alltså helt att byta ut mittlåset och flytta upp Gurpegi i nån sorts oklar roll på mittfältet.
 
  • Och visst kan man säga som min kompis som inte kan mycket om fotboll sa efter fem, att oj det här ser inte bra ut och ack vad rätt han hade.
  • Och visst kan man säga att det slog helt fel med Gurpegi på mitten.
  • Och visst kan man som vanligt säga som när det går lite undan att San José var snett på det och att Ekiza inte var snett på det för han var aldrig riktigt där alls.
  • Och visst kan man säga att vi inte klarar oss utan Ander om vi ska få till kreativitet.
  • Och visst kan man säga att resultatet kanske blivit ett annat om vi fått straff, men fan tro’t.
  • Och visst kan man säga att det blir kaos varje gång Bielsa stuvar om för att anpassa sig till motståndet men spelarna springer runt som yra höns och inte fattar vad dom ska göra.
 
Men, och här kommer ett stort men, det här är en mellansäsong där många i klubben har tappat i trovärdighet men det är ändå inte Real-matcherna vi ska gräma oss över. Det vi möjligtvis kan gräma oss lite över är att Aduriz tog en dum varning och är avstängd nästa och att Muniain och Gurpegi blev skadade.
 
Däremot tror jag inte alls att den här matchen sa någonting om hur matchen mot Depor kommer att vara på söndag. Llorente får en match från start, våra poängspelare Ibai och San José får förmodligen matcher från start. Det här kan till och med visa sig ha varit en bra träningsmatch för ett backpar som vi kommer att få se mer av. Vi kommer att få se fire power på söndag så det stänker om det. Frågan är bara om dom kommer att leverera och om publiken har vett att stå bakom laget för att överhuvudtaget få för siga att bua åt enskilda spelare som faktiskt visat mycket bra karaktär under säsngen(läs Lorente) skulle nästan få mig att må illa.
 
Så misströsta inte för det är som Liverpool-fansen skulle ha sjungit ”at the end of the storm there’s a golden sky”.
 
Just det, Real sopade banan med Athletic och vann till slut med 5-1 , Benzema var grymt grym och lördagskvällen visade på klasskillnad på en mängd plan men nu är det nya tag som gäller.

Aupa Athletic