Tror du att matchen mot Real Madrid kommer att vara viktig för er rent mentalt inför de kommande matcherna?
Vi gjorde en bra match men vi har lagt den bakom oss och det enda vi tänker på är matchen mot Celta Vigo. 

Det har pratats mycket om din framtid under de senaste dagarna, kommer du att spela i Atlético Madrid nästa säsong?
Jag kan bara prata om vad som är just nu vilket är att jag spelar i Atlético Madrid. Jag har kontrakt med klubben och jag spelar och njuter på det bästa sättet jag kan göra för tillfället.

Igår sa Celta Vigo-spelaren Alex López att Atlético inte är våldsamma, att de bara spelar intensivt. Glädjer det dig att höra sånna saker av andra spelare?
Det enda vi gör är att jobba på som vanligt. Vårt mål är att att fortsätta och det är inget att vi tänker att ändra på. Vi kommer alltid att spela intensivt och göra allt som vi brukar. Även om vi leder med 4-0 fortsätter vi med samma höga intensitet och samma vilja att vinna matchen.

Matchen mot Real Madrid är värd lika mycket som en match mot Éibar eller Celta Vigo men rent personligt är väll matchen något extra för dig?
För mig är det något väldigt imponerande men samtidigt så är det lika många poäng som det handlar om som i nästa match mot Celta Vigo. Vi kan inte bara vinna mot Real Madrid för att sen förlora resten utan vi måste fortsätta att jobba på den inslagna vägen och spela bra och vinna våra matcher då det är det som gör att kan ta tre nya poäng.

Tror du att vinsten mot Real Madrid gör att ni är med i kampen om ligatiteln?
För tillfället tänker vi inte på ligatiteln. Vi tänker endast på nästkommande motståndare som är Celta Vigo och det kommer att bli en svår match men vi komer att gå för de tre poängen.

Efter att Real Madrid inte varit så bra på senaste och att Barcelona verkligen har kommit igång, vem tror du är den största utmanaren för er om titeln?
Jag tycker att Real Madrid är den största utmanaren då det är de som leder ligan. Det är inte för att få bort favoritskapet från oss men de är de stora favoriterna och vi och Barcelona ligger bakom men vi kommer att kämpa ändå fram till slutet. 

Efter vinsten mot Real Madrid, tror du att laget kan komma att slappna av lite förmycket?
Inte på något sätt. Om du har sett träningarna den senaste veckan så vet du att vi fortsätter att jobba väldigt hårt och tänker inte slappna av. Vi vet att vi måste behålla samma höga intensitet för att kunna bli så bra som möjligt i matcherna och vi måste göra den från den första till sista minuten. 

Tycker du att kritiken mot Real Madrid efter matchen på Calderón är orättvis?
Jag tror att det är ett ämne som är mer personligt för de och som de i så fall bör uttala sig om, vi är endast här för att spela, Kritiken kommer efter en förlust likt som om de hade hyllats om de hade vunnit och det är klart att kritiken blir större om de förlorar.

Vad är skillnaderna mellan att spela mot Real Madrid eller Barcelona? ibland ser det lättare ut när ni spelare mot Real Madrid..
De är två olika lag där båda har olika kvalitéer. Vi har en match kvar mot Barcelona som kommer att vara mycket viktig för utgången av denna ligasäsongen.

Under säsongen har du varit borta en tid och José Maria Giménez har ersatt dig och ni konkurrerar nu om mittbacksplatserna. Känner du att du behöver förbättra dig för att vara en av de startande mittbackarna?
Det är något som är bra för laget och för truppen då konkurrensen endast hjälper oss att växa ännu mer. Både jag, Giménez och Godín är beredda och det kvittar vem som spelar då han kommer att göra det bra och allt för att laget ska vinna.