Båda lagen ligger på två vinster, två oavgjorda och tre förluster så här långt i ligan. Valencia förlorade derbyt mot Levante förra helgen och är säkert rejält revanschsuget, och kommer definitivt att gå för seger hemma på Mestalla där man alltjämt är obesegrade. 

Athletic har även de förlorat i derbyt mot Real Sociedad men lyckades vinna det efterföljande mot Osasuna med uddamålet hemma på San Mamés. En match som bjöd på bra offensiv fotboll av de rödvita. Men det var på hemmaplan mot ett lag i botten av tabellen. Nu är det bortamatch mot ett, på förhand tippat, topplag och där har man mycket att bevisa resultatmässigt. Inte en vinst på tre försök.

Återbesök för Aritz Aduriz som kommer från spel senast i Valencia där han tillbringade två säsonger, främst som avbytare till landslagsmannen Soldado. Aduriz brukade alltid göra stormatcher mot Athletic i Valenciatröjan. Vi hoppas på att det fungera åt båda håll, för nyckeln till eventuella poäng i en sådan här svår match är effektivitet, att sätta sina chanser.

Valencia är ett starkt lag på alla positioner och släpper inte till speciellt mycket bakåt. Det blåser positiva vindar i Valencialägret med viktiga spelare som Banega och Albelda tillbaka i truppen. Det är onekligen ett starkt lag med många alternativ på bänken.

Truppen som är uttagen till matchen är enligt följande: 

Diego Alves, Guaita, Barragán, Joao Pereira, Rami, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Cissokho, Mathieu, Gago, Albelda, Tino Costa, Parejo, Éver, Guardado, Viera, Bernat, Jonas, Valdez y Soldado.   
          
Athletic har kanske inte den bredd som Valencia har men man har en av Spaniens vassaste avbytare i Fernando Llorente som har hamnat lite i skymundan av en mycket bra spelande Aduriz som sju mål i liga och Europaspel så här långt och lyckats förpassa den gamla lejonkungen till avbytarbänken.

Gurpegi är avstängd så Ekiza och Amorebieta bildar mittbackspar. Iñigo Pérez är tillbaka från skada och går in på den plats där han spenderat större delen av säsongen – på vänsterbacken. Under veckan har Bielsa även valt att försöka skola om Toquero till högerback. Hör och häpna! Vi får se om det blir en realitet imorgon kväll.

Så här kommer det se ut om inga sista minuten-skador eller dylikt uppstår:

Iraizoz
 
Iraola Ekiza Amorebieta Iñigo Pérez
 
Iturraspe
 
Susaeta De Marcos Herrera Muniain
 
Aduriz

Avbytare: Raul, Toquero, Aurtenetxe, San Jose, Ibai, Isma Lopez och Llorente.

Aupa Athletic!