Barça TV intervjuade Messi efter gårdagens triumf mot Atlético. Förutom att han delade med sig om lite tankar kring matchen lugnade han alla culés genom att försäkra att han inte planerar att lämna Barcelona.
 
– Vi visste att det var en otroligt viktig match och att mycket stod på spel. Sedan Cholo tog över som tränare i Atlético har de gjort det svårt för oss och de är ett svårt lag att möta, men vi anföll dem från första stund och behöll matchen under kontroll.
 
Messi hade också några ord om sina lekkamrater i anfallet.
 
– Luis har verkligen näsa för mål och kämpar om varje boll som om det vore hans sista. Han ger allt han har. Neymar ger oss så många saker, som ni själva kan se.
 
La Pulga fortsatte med att kommentera den senaste tidens rykten.
 
– Jag har inte begärt att tränaren ska sparkas, jag skulle aldrig göra det. Jag har inte krävt någonting av klubben för att jag ska stanna eftersom jag aldrig har haft några planer på att lämna. Jag har hört att det har sagts att jag och min pappa har pratat med Chelsea och Manchester City, men det är en lögn. Allt är lögner.
 
– Det har varit historier om att jag har haft dåliga relationer med Guardiola, Eto’o, Ibrahimovic och Bojan, att jag har sett till att de har lämnat. Det är inte sant. Jag har inte krävt att tränaren eller någon annan ska lämna.
 
– Jag är trött på att höra sådana här saker om mig. De säger att jag styr klubben, men jag är bara en vanlig spelare. Jag fattar inga beslut och jag inte heller begärt att få fatta dem.
 
– Allt som har sagts är lögner och jag vill att fansen ska veta det. Allt som har sagts är lögner.
 
– Det som har skrivits och sagts om mig sårar mig eftersom det kommer från Barcelonamedier den här gången och inte Madridmedier.
 
Slutligen pratade Messi om sina chanser att vinna Ballon d’Or som delas ut i kväll.
 
– Realistiskt sett är det svårt för mig. Den som vinner har förtjänat det. Både Cristiano Ronaldo och Neuer har haft ett fantastiskt år. Cristiano gjorde många mål och vann Champions League och cupen medan Neuer vann VM.
 
 
Källor: fcbarcelona.com, sport.es, insidespanishfootball.com