Murcia kom till Camp Nou och skulle visa en positiv attityd trots ett komplett hopplöst läge. Jag tycker vi får ge dem att det uppdraget lyckades hyfsat väl, de vita såg spelsugna ut och konstigt vore väl annat när man ska möta Barca för att resten av säsongen tampas med, typ, Betis B. Det löptes en hel del och alla som har spelat fotboll i ett nederlagstippat gäng känner nog igen känslan; De kommer antagligen vinna idag, men de ska åtminstone få jobba hårt för det.


Barca ställde upp med cup-Cillessen i kassen, Piqué och Vermaelen som mittlås med Semedo och Digne på kanterna. En backlinje som lika gärna hade kunnat lira Champions om det kniper, så där kändes det tryggt från start. Spännande fält med Oriol Busquets, Alena och Denis samt ett i sammanhanget rutinerat anfall med Deulofeu, Paco centralt och allround-Vidal på Giuly-position.

Fartfyllt spel från början med ett hemmalag fyllt av spelare som såklart ville visa att chef Ernesto kan fortsätta ha förtroende även när det vankas ligaspel. Deulofeu som vanligt pigg och avig. Som vanligt också lite slarvig och inte alltid det bästa beslutsfattandet. Första målet kommer i den 16:e minuten efter att Deulofeu störtar in mot straffområdet, får vidare bollen till Vidal som får en dålig förstatouch. Den framstår dock som genial i jämförelse med Murciabackens försök till rensing som träffar Paco i huvudet och går i mål. Tveksamt om ens Paco själv hinner uppfatta vad som händer innan bollen ligger i nät. I det läget tyckte jag faktiskt lite synd om Murcia som hade kämpat på bra, ett sådant mål i arslet var inte direkt vad de behövde. Några fler mål blir det inte i första halvlek. Spelet går ut på att Barca håller bollen och attackerar ganska frekvent. Murcia slår ifrån sig och försöker bygga spel till och från men gör det hellre än bra.


Mål numero dos kommer efter fint kombinationsspel längs högerkanten där till slut Vidal får bollen när han är uppe i ungefär 240 km/h, han får med sig bollen på ett bra sätt och spelar in mot ett stökigt straffområde där Pique dyker upp och stöter in bollen precis före vit försvarare. Snyggt!

Matchen rullar på utan några chockartade inslag. Riktigt roligt är att vi får se två debutanter i A-laget. Dels då Oriol Busquets som startade men sedan också David Costas som ersatte Piqué i den 58:e minuten. Jag tycker Costas gör ett riktigt skönt intryck och med tanke på att Piqué inte är 18 längre så känns det naturligtvis bra. Samtliga junisar står för bra insatser är värt att nämnas.
Mot slutet rinner det iväg när gästernas ben börjar tröttna och vi får tre mål sista halvtimman. Två glädjande målskyttar i José Arnaiz och Vidal som gör sitt första mål sedan..? Den som vet får pris!
Som sagt en trevlig match med mycket positivt att ta med sig. Nu är vi i åttondelen och kan börja en resa mot det som förhoppningsvis ska bli titel nummer 30 i Kungens Cup.


Matchfakta:
Resultat: 5-0
Bolinnehav: 71 – 29
Skott: 12 – 0
Skott på mål: 6 – 0
Hörnor: 10-0
Publik: 68.775
Domare: Javier Alberola  Rojas