Cornellà-El Prat har blivit något av spöke för Atlético. Sedan arenan öppnade 2009 hade de rödvita bara lyckats vinna en enda gång när man gästat Espanyol, vilket var 2012. Den negativa trenden bröts dock när Atlético gick och vann med 3-1.

Båda lagen visade vilja och tog för sig ordentligt i duellerna i första halvlek. Atlético hade vissa problem på egen planhalva och det var också Espanyol som gjorde det första målet när Diop ensam fick gå upp och nicka in en hörna. Atlético tog sig dock i kragen och Koke, som gjorde en mycket bra match, serverade Fernando Torres som satte kvitteringen med tio minuter kvar av första halvlek. En dryg kvart in i andra halvlek var Koke framme igen och den här gången var det Griezmann som blev serverad och tryckte in ledningsmålet för Atlético. Espanyol försökte komma igen men var egentligen aldrig nära en kvittering. Istället kunde Koke, logiskt nog, sätta spiken i kistan med två minuter kvar att spela, när han nickade in ett inlägg från Torres. 


Startelvor


Atlético:

                  Oblak
Juanfran - Lucas - Godín - Filipe
Koke - Augusto - Gabi - Carrasco
       Griezmann - TorresEspanyol:

                     Pau López
Javi López - Álvaro - Roco - Rubén Duarte
    Diop - Óscar Duarte - Victor Sánchez
   Abraham - Gerard Moreno  - AsensioPRIMERA PARTE


Matchen inleds lite hackigt med en del spelavbrott och båda lagen går in ganska hårt i närkamperna redan från start. Victor Sánchez drar på sig en varning efter bara ett par minuter när han tacklar Gabi bakifrån och det är de hårda närkamperna som präglar matchinledningen. 

När spelet väl flyter på är det Yannick Carrasco som ligger bakom det mesta av spelet på offensiv planhalva. Belgaren tar för sig en hel del och bjuder på både löpningar och dribblingar. Det märks direkt att han är tillbaka om man jämför med hur spelet sett ut den senaste månaden. 

Espanyol tar sig också framåt när man lyckas vinna bollar i mitten av planen. Atléticos kompakta försvar har dock inga större problem att ta hand om sitt straffområde, även om Oblak vid ett tillfälle försöker agera utespelare.

Matchens första skott kommer från Fernando Torres som vänder bort Enzo Roco i straffområdet och bredsidar bollen mot bortre krysset. Bollen tar dock i stolpen och det blir inget av vad som annars hade varit ett mycket vackert mål.

Nästa farlighet som uppstår är ett skott som Carrasco skruvar mot bortre stolpen men som Pau López klarar av att styra ut. Kort därpå är det Espanyol som är nära när Gerard Moreno testar Oblak efter en fin passning av Victor Sánchez. 

Espanyol växer in mer och mer i matchen och ofta är det Gerard som kommer ner och möter bollen centralt för att sedan fördela den vidare ut mot kanterna där man letar instick. 

Det är också Espanyol som gör matchens första mål. Juanfran tappar markeringen på Diop som får gå upp relativt ostörd på en hörna och kan nicka in 1-0 till hemmalaget. En hård nick som är svår för Oblak att ta. Ingen orättvis ledning för los pericos.

Atlético flyttar fram efter målet och etablerar lite tryck på mot Espanyols mål. Carrasco visar återigen vilja men det är Fernando Torres som står för kvitteringen. Koke står för en perfekt passning och Torres för en lika perfekt löpning när han kommer fri. Det låga avslutet sitter där det ska och plötsligt är det kvitterat till 1-1 efter 35 spelade minuter. 

Med fem minuter kvar att spela får Atlético fripark några meter in på offensiv planhalva. Gabi slår bollen kort till Koke som som kommer bakåtrusande från straffområdet och slår bollen vidare in mot straffområdet där Griezmann når högst och nickar bollen mot bortre stolpen, men Pau López gör en fin räddning. 

Det forstätter att vara en fysiskt tuff match och frågan är om inte Victor Sánchez ska ha sitt andra gula kort när han sparkar ner Filipe strax innan. Filipe får ont och blir liggandes och om domaren haft bättre koll på situationen så hade nog Espanyol blivit en man fattigare på planen.
 
Espanyol ska också få ytterligare en målchans innan halvtid. Man spelar runt bollen bra utanför straffområdet och kommer till ett inlägg från vänsterkanten. Victor Sánchez, som varit inblandad i mycket, är uppe och nickar men bollen går utanför. Det sista som händer i första halvlek är att Diop går in med dobbarna före mot Koke och därmed blir även målskytten varnad.SEGUNDA PARTE

Andra halvlek inleds med samma sorts kampmoment på mittplan där det mesta av spelet förläggs. Mycket avblåsningar åt båda håll gör att det inte blir mycket till spel under den inledande kvarten, men sedan blixtrar det till när Koke står för ännu en mycket fin, och inte minst avgörande, passning till en löpande Griezmann som sätter bollen via två stolpar innan den går in. 2-1 till Atlético efter 59 minuter!

Efter målet gör Simeone ett dubbelbyte när han plockar av målskytten Griezmann och Carrasco och sätter in Correa och Thomas. 
Ett par minuter senare gör även Galca ett byte, och det är ett offensivt sådant, när Caicedo går in istället för Rubén Duarte.

Med halvtimmen kvar att spela har spelet öppnat upp sig när Espanyol är på jakt efter ett kvitteringsmål. Atlético har dock bättre koll på ytorna mellan backlinje och mittfält än vad som var fallet i första halvlek, vilket gör det svårt för Espanyol att hitta ytor och passningsvägar. Det öppnar också upp kontringsmöjligheter för Atlético men det är inget som man lyckas uttnytja även om Torres är fortsatt löpvillig.

Koke är nära att utöka Atléticos ledning efter att bollen agerat flipperkula, Juanfran slår ett inlägg som rensas undan, men sedan hamnar i straffområdet igen där en framrusande Koke drar till på volley. Pau López lyckas rädda och styra ut till en resultatlös hörna.

Med kvarten kvar att spela gör Espanyol sitt andra byte och det är återigen en ytterback som ger plats åt en forward. Javi López ut och Mamadou Sylla in.

Correa drar på sig en varning i den 77:e minuten efter en stämpling på Óscar Duarte. 

Spelmässigt har Atlético koll på matchen och låter inte Espanyol komma till några farligheter. Det defensiva mittfältet gör ett bra jobb och vinner boll. Emellanåt lyckas man kombinera sig fram på offensiv planhalva när framför någon av mittfältarna bryter sig fram, men inte heller Atlético lyckas komma tillräckligt nära målet. 

I den 83:e minuten gör Espanyol sitt sista byte när Burgui kommer in och ersätter Victor Sánchez. Även Atlético passar på att byta och plockar ut Augusto och sätter in Saúl.

Den bästa möjligheten för Espanyol kommer i den 86:e minuten när är ett Gerard avlossar ett lågt skott efter några omständiga passningar. Oblak är dock snabbt nere och räddar. Men istället för kvittering kommer spiken i kistan när Koke i den 88:e minuten nickar in Atléticos tredje balja. Canteranon spelar själv ut bollen till Torres som löper ut mot kanten. Koke rör sig sedan in mot straffområdet och Torres serverar en bra boll som Koke nickar in. 3-1 till Atleti.

Bara minuten senare är det nära igen och det är återigen Torres som spelar in bollen från kanten efter en kontring. Den här gången är det Correa som får bollen men den unge argentinaren sätter bollen på utsidan av nätmaskorna.

Domarteamet har aviserat tre minuters tilläggstid men resterande tid spelas bara av innan domaren sätter pipan i mun och blåser av.
MATCHFAKTA


Skott (på mål)         10(3) - 14(5)
Regelbrott                   13 - 14
Hörnor                           3 - 5
Offside                           1 - 0
Bollinnehav              53% - 47%
Gula kort                       2 - 2
Röda kort                      0 - 0