Startelvor
 
Atlético de Madrid
Oblak
Vrasljko – Godín – Savic – Filipe
Koke – Gabi – Saúl – Carrasco
Griezmann – Torres
 
Rostov
Dzhanaev
Kalachev – Mevlja – Navas – Granat – Kudryashov
Noboa – Yerokhin – Gatskan
Azmoun – Poloz
 
Första halvlek
Inledningen på matchen känns lite trögstartad med ganska jämn känsla vad gäller fördelning av bollinnehav, dock med fördel för hemmalaget. Atlético har ändå en hel del möjligheter inledningsvis, bland annat för Saúl, Carrasco och även en möjlig straffsituation för Torres.
Ryssarna har den inledande kvarten inte lyckats skapa någonting mer än en reultatlös hörna.
 
Matchens första avslut som känns farligt är ändå från Rostov när Noboa skjuter lite utanför straffområdet, dock rakt på Oblak. Bollinnehavet har även tippat över till Rostovs fördel.
Ur en taktiskt synpunkt så verkar Rostov gärna vilja slå en högre boll mot Atletis försvar för att sedan kriga om andra boll och skapa oreda i det rödvita försvaret. Det var så Noboas avslut kom till.
 
Torres snappar upp en slarvig frisparksvariant från Rostov, Torres lyfter bollen till Griezmann som tunnlar den sista försvararen och sedan slår passningen till en djupledslöpande Carrasco. Belgaren lyckas att få ner målvakten men när han ska avsluta blockeras skottet till en hörna.
 
Atlético har tagit över bollinnehavet mer och mer och samtidigt som jag ska skriva hur svårt Atlético har mot ett lågt liggande Rostov slår Griezmann till.
En misslyckad hörna som återigen samlas upp av Atleti, Carrasco lyfter in bollen där Griezmann tagit en perfekt tajmad löpning. Fransmannen står sedan för en otroligt snygg skarv in i mål.
 
Men lyckan blir inte långvarig och i den 30:e minuten kvitterar Rostov genom Sardar på en väl utförd kontring.
 
Efter de båda målen får Atlético igång rörelsen betydligt bättre i sitt anfallsspel. Hemmalaget tar ett allt tydligare övertag i matchen dessutom och lyckas kombinera sig förbi Rostovs mittfält flertalet gånger.
Torres får ett jättebra läge efter en fantastisk crossboll från Vrsaljko men Torres skarvning går utanför.
 
Kudrashov får till ett ganska vasst skott på volley, men en parad från Oblak men returen går rakt ut i banan. En Atleti-försvarare är dock först på bollen.
Under den sista tilläggsminuten får Atlético säkerligen sex olika skottförsök men inget som letar sig igenom muren av Rostov spelare, Filipe får den sista möjligheten nära mål men det skottet styrs ut till en resultatlös hörna.
 
Andra halvlek
Andra halvlek inleds med på två gula kort, ett till Koke och ett till Kalachev. Där missuppfattade domaren situationen helt och Koke borde undsluppit sin varning.
Samtidigt är det frispark för Atlético strax utanför Rostovs straffområde. Carrasco tar hand om frisparken men slår bollen i murens överkant.
 
Det är mycket Atlético inledningsvis med ett högt bollinnehav men utan att hitta något större flyt i sitt spel.
För att få lite ändring i sitt lag byter Simeone ut Saúl efter 57 minuter och sätter in Gameiro på planen.
 
Godín får ett jätteläge efter att han hängt kvar länge efter en hörna. Koke slår in bollen perfekt på Godín och om mittbacken hade haft en bättre touch hade det nog garanterat varit 2-1 i det läget, istället rann bollen ifrån honom och målvakten kunde plocka upp den.
 
Efter 25 minuter in i andra halvlek står Atletis anfallsspel fortfarande och väger. Bollinnehavet är högt men Rostovs låga fembackslinje är är tajt och svår att passera för att komma till de där riktigt vassa lägena.
En del halvsituationer finns det dock men antingen är chanserna i för dåligt läge eller så blockeras bollarna av Rostov, Atlético har fått en hel del hörnor pga det.
Och så ser resten av matchen ut egentligen, fram tills klockan visar 92:50.
Då dimper bollen ner till Griezmann som blir fri efter en nickskarv från Gatskan, Griezmann gör inga misstag och slår in bollen i mål via ribban.
 
Rostov lyckas få en sista möjlighet i matchen med en frispark från ett bra läge men Noboa skjuter långt över och efter det blåser domaren av matchen.

Matchfakta
Atleti: Oblak; Vrasljko, Savic, Godín, Filipe; Koke, Gabi, Saúl (Gameiro 58’), Carrasco (Correa 79’); Griezmann, Torres.
Rostov: Dzhanaev; Kalachev (Terentyev 73’), Mevlja, Navas, Granat, Kudryashov; Gatskan, Yerokhin (Prepelita 45’), Noboa; Azmoun (Doumbia 70’), Poloz.
Mål: Griezmann (29’, 93’), Azmoun (30’)
Varningar: Godín (44’), Koke (46’), Filipe (83’), Kalachev (46’), Azmoun (58’), Gatskan (69’), Dzhanaev (82’).