Nej, Atlético gick inte obesegrade ur gruppspelet. Laget var uppenbart svårmotiverade och kom aldrig upp i någon vidare nivå mot Bayern. Det saknades glöd, det saknades nerver och framför allt saknades viljan. Bayern tog tag i taktpinnen från första minuten och släppte den egentligen inte under hela matchen. Atléticos farligaste chanser att göra mål kom ganska tidigt och var båda signerade Yannick Carrasco, men blev fruktlösa. Istället fick Bayern frispark i ett bra läge och Lewandowski placerade snyggt bollen i nät.
Atlético var egentligen aldrig nära att kvittera trots att man försökte öppna upp spelet en del under resten av matchen.

Bayern vann matchen, som må ha varit betydelselös, och fick revansch för förra årets semifinal. Atlético vann dock gruppen och blir seedade i slutspelslottningen.
Lottningen sker på måndag och kan ses på Eurosport


Startelvor
Bayern(4-3-3):
                      Neuer
Rafinha - Hummels - Alaba - Bernat
         Thiago - Vidal - Sanches
   Robben - Lewandowski - Costa
 
Atlético(4-4-2):
                    Oblak
Vrsaljko - Savic - Godín - Lucas
    Saúl - Gabi - Koke - Gaitán
        Carrasco - Griezmann


PRIMERA PARTE
Man ser ganska tidigt hur matchbilden kommer se ut, det dröjer nämligen bara ett tiotal sekunder innan Arjen Robben fått till ett avslut som täckts ut till en hörna. Bayern dominerar bollinnehavet helt under de inledande minuterna och Atlético spelar lågt, precis som väntat på bortaplan mot Bayern. Carrasco är den som ligger högst upp i Atlético och sätter in pressen, även om den är något avvaktande. Det är även han som får Atléticos första möjlighet efter att Griezmann gett honom en fin passning, men hans avslut håller alldeles för dålig kvalité och går rakt på Neuer. Atlético har en period med lite mer bollinnehav och det är återigen Carrasco som får en möjlighet med en kvart spelad. Lucas gör ett fint förarbete och får in bollen till Carrasco, som även den här gången borde göra mål, men avslutet är för dåligt den här gången också. Minuten senare är det Bayerns tur när Renato Sanches vinner bollen utanför straffområdet när kommunikationen brister mellan Gabi och Vrsaljko. Sanches spelar in den till Douglas Costa, som skjuter från nära håll. Oblak räddar men släpper en retur tillbaka till Costa, som spelar in den centralt där Atlético till slut lyckas rensa. 

Bayerns possessionspel håller i sig och Atlético är tillbakapressade. I den 28:e minuten får Bayern ett farligt frisparksläge till vänster utanför straffområdet. Lewandowski kliver fram och Oblak ställer upp en stor mur. Lewandowskis skott skruvar sig dock perfekt över muren och in i Oblaks högra hörn. Slovenen har ingen vidare sikt och hinner inte dit. 1-0 till Bayern.
Atlético öppnar upp sig och är inte lika låsta i sina försvarspositioner efter målet, men man får ändå fokusera på att stå rätt och försöka erövra bollen utan att ta för stora risker. Inget mer av värde händer innan Clement Turpin blåser av matchen.


SEGUNDA PARTE
Bayern har ett högt bollinnehav även i andra halvlek och Atlético är tillbaka i sina försvarspositioner. Man verkar mer inriktade på att vinna andrabollar och gå på kontring än att öppna upp sig och gå framåt för att få till en kvittering. Det är dock Bayern som är närmast att göra mål då Robben är på väg att komma fri med Oblak, men han strular till det och bollen går ut till en hörna. Hörnsituationen blir lite farlig och Costa får till ett skott, men Oblak räddar. När en dryg timme är spelad får Oblak gripa in igen, den här gången räddar han ett lågt skott från kanten. Strax därpå är Robben på väg igenom Atléticos försvar, men faller på knä efter att Savic tagit tag i hans arm. Bayern ropar efter straff, men blir korrekt nekade.

Med en timme spelad kommer Atléticos första byte och det är ett dubbelt sådant. Carrasco och Gaitán går ut och ersätts av Correa och Gaitán, som går in centralt samtidigt som Griezmann droppar ner till vänsterkanten. Bytet får ingen direkt effekt och Cholo genomför sitt tredje byte i den 67:e minuten när Thomas ersätter Koke. 
Bayern fortsätter att hålla i bollen och spela runt Atléticos press bra. De gånger Atlético lyckas vinna boll är Bayern snabba på att stänga ytorna och en mot en lyckas inte heller Ángel Correa ta sig igenom. Spelet öppnar dock upp sig något under sista 20 minuterna och Atlético försöker även slå långt ner det finns tillfälle för Godín o co att kliva upp i offensivt straffområde. Correa och Thomas har var sitt skott men ingen av de lyckas träffa mål. Den bästa möjligheten går istället till Bayern, efter att Costa slått ett inlägg som Thiago borde göra mål på, men han lyckas på något sätt skjuta över från bara ett par meters avstånd.

Thomas Müller ersätter Lewandowski med tio minuter kvar att spela, och ett par minuter senare är det Robben som ersätts av Kimmich. Atléticos ser fantasilösa ut i sina offensiva räder. Lucas slår ett inlägg mot bortre stolpen med fem minuter kvar av ordinarie tid, men Gameiros volleyskott går rakt i magen på Neuer. Javi Martínez ersätter minuten därpå Douglas Costa för att assistera vid en forcering av Atlético, som fyller på med folk i straffområdet vid varje läge man får. Det blir dock en avslagen avslutning på matchen, utan några vidare nerver eller känslor. Oblak kommer upp på den sista hörnan med sekunder kvar att spela, men den blir resultatlös och matchen slutar 1-0 till Bayern.


MATCHFAKTA
Skott (på mål)         15(4) - 5(3)
Regelbrott                    11 - 9
Hörnor                          6 - 1
Offside                          0 - 2
Bollinnehav             71% - 29%
Gula kort                      0 - 1
Röda kort                     0 - 0