Inför matchen i Madrid mellan Atlético de Madrid och Athletic Bilbao hade Atlético och dess spelare ingått i kampanjen #El Calderón Tambien Juega (Calderón spelar också) på sociala medier för att locka fansen till kvällens match. Arenan är i princip fullsatt och 48482 supportar på Calderon säger sitt. Atlético har inför matchen inte släppt in ett mål på hemmaplan på tre matcher.
 
Startelvor:

Athletic Bilbao (4-3-3): I.Herrerín; De Marcos, Bustinza, Laporte, Etxeita; Iturraspe, San José, Mikel Rico; Iraola, Kike Sola och Williams.

Aduriz och Balenziaga skadades på träningen inför matchen och kunde inte delta i kvällens match.

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak; Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira; Raúl Garcia, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann och Torres.

Första Halvlek:

Början av matchen är relativt händelselös men Bilbao startar matchen med ett farligt läge i den andra matchminuten när San Jose nickar en boll från hörna som går precis utanför högra krysset. Detta kommer att vara den farligaste målchansen i åtminstone 30 minuter framöver.

Kommande 20 minuter händer inte mycket i matchen men potentialen finns för målchanser. Det är i det sista momentet som varken Atlético eller Athletic är tillräckligt vassa för att skapa något konkret.

Griezmann får ett tillfälle i den 6' matchminuten efter en bra slagen pass av Fernando Torres men bollen går långt över.

Raúl Garcia får till ett bra skott i 19' minuten efter att Bilbaoförsvaret nickat ett inlägg rakt ut till honom, skjuter tätt utanför.

Juanfran kommer runt bra på högerkanten och kan slå ett farligt inlägg i matchminut 31 men vinkas av för offside.

Itturaspe får en möjlighet den 35' matchminuten där han drar till med en bredsida utanför straffområdet men bollen går utanför.

Atlético får en hörna i den 38' minuten men den resulterar tyvärr inte i något. Mirandra når högst men är under press och lyckas inte få bollen mot mål.
Atleti får ännu en hörna där Raul Garcia når bollen först denna gång och får även matchens första skott på mål. Denna gång nickas dock bollen rakt på målvakten.

Det blir väldigt irriterat i Atléticolägret när Torres har en möjlighet att skjuta bollen i mål efter en delikat inlägg av Koke. Torres blir istället nedbrottad av Athletics Etxeita och springer frustrerat rakt mot domaren för att visa sitt missnöje, gult kort Torres.

Matchen börjar komma igång innan halvlek och Griezmann lyckas få in bollen i mål men denna gång var det offside.

Annars händer inte så mycket mer i första halvlek, publiken sjunger och Cholo skriker. En fattig första halvlek när det gäller mål och chanser men Atlético börjar komma tillrätta i matchen och spelet ser aningen bättre ut än i början av matchen.

Zoran Zoric sammanfattar Atléticos något sämre första halvlek med följande analys:
Atlético har problem i duellspelet och vinner inga andra bollar. I ytan mellan Athletics mittfält och backlinje är det San José som plockar bort alla uppspel mot anfallarna samtidigt som Tiago och Gabi inte hinner in i 50-50 duellerna. De har skapat ett överläge på mitten som gör att de är en mer. Raúl García kan inte spela på en kant i den här typen av matcher då han inte bidrar med något i form av kombinationsspel. 

Koke har dessutom sett riktigt dålig ut med boll. Antingen är det dålig kommunikation, för tidig passning, för lös passning eller så får han inte till det. Dåligt försvarsspel också under de första 25-30 minuterna. Mycket alibilöpningar längs Siqueiras kant och ingen som helst förmåga att täcka vinklar och försöka stoppa Athletics anfallsförsök. Atléticos uppbyggnadsspel är för dåligt så här långt. Athletic skärmar av försöken att spela upp bollen med att boxa in bollhållare längre ned i banan och de som rör sig i ytorna framför.

Juanfran får inte heller till det alls. Den gemensamma nämnaren är att laget saknar intensiteten och positionsspelet så här långt. Under de första 25 minuterna fick Athletic bryta igenom lite hur man ville.


Andra Halvlek:
Andra halvlek kommer igång och förhoppningsvis kunde även Cholo se problematiken oraklet i Atléticoredaktionen redogjorde för. Atlético börjar andra halvlek med ett utgångsläge högre upp på banan än det vi fick se under första halvlek.

Atlético får ett gyllende läge i den 49' minuten där Raúl Garcia tar emot bollen precis utanför straffområdet men fumlar till det och tappar bollen.

Atlético kommer ut starkt i första halvlek och halvtidssnacket tycks ha gett resultat. Ännu en gång får Griezmann bollen i straffområdet och gör mål! Men... Domaren dömer offside igen trots att reprisbilderna tydligt visar att Griezmann definitivt inte befann sig i en offsideposition när passningen slogs.

Även Athletic Bilbao får en chans i 54'. San Jose skjuter inne i straffområdet men bollen tar på Kike Solas ben och möjligheten går till spillo.

Exeita har en bra chans efter en Bilbaohörna men slår bollen över mål.

Dubbelbyte minut 55: Mandzukic in för Torres och Arda Turan in för Raúl Garcia.

Athleticlegendaren Iraiola åker på en skada i matchminut 57 och får bytas ut.

Byte 66' minuten: Kike Sola ut mot Borja Viguera.

Farligt frisparksläge 68' matchminuten för Atlético efter att Siqueira blir nedtacklad men det leder inte till något farligt.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! Men offside IGEN, åtminstone enligt domaren. Ännu ett brutalt dåligt domslut av domaren efter att Tiago fått in bollen i mål. Arda dribblar sig fri och slår in ett inlägg till Tiago som trycker in bollen i mål men domaren vill inte ge sig denna match och dömer offside varje gång Atlético är nära.
Siqueira springer sig igenom på vänsterkanten och slår in ett inlägg mot Griezmann som precis ramlat och lyckas ta sig upp igen för att ta ett avslut men målvakten räddar.

Blir en del situationer som skulle kunna bli farliga men bra försvarsspel av båda lagen leder till färre målchanser.

Godin drar på sig ett gult kort och missar nästa match.

Byte: Saúl kommer in och ersätter Tiago
.
3 minuter övertid visar fjärdedomaren. Miranda har en möjlighet inne i boxen efter ett inlägg där Mirandra skjuter över. Bustinza åker på ännu ett gult kort och visas ut ur plan i matchens slutskede. Bustinza hade redan ett gult kort men bestämmer sig för att slå bort bollen med handen efter att domaren redan blåst. Det var det sista som hände i matchen och båda lagen gör en bra match. Mindre kan man säga om de gulklädda på plan som ska upprätthålla "rättvisan".

Sammanfattning: Matchen slutar 0-0. Vad finns det att säga, Atlético gör precis vad de ska och har två regelrätta mål som domaren inte vill godkänna. Har ingen lust att ge domaren mer uppmärksamhet än han redan snott under matchen men denna match avgjordes enbart av inkompetenta och inkorrekta domarbeslut. Ingenting är över och det finns fortfarande tre matcher kvar att spela för att säkra den ack så viktiga tredjeplatsen. Förhoppningsvis avgörs matcherna av lagen på plan då istället. Säsongens rån.