Atlético fick återigen jobba hårt för segern. Man rullade boll bra matchen igenom och såg ganska självsäkra ut i första halvlek. Det fina spelet till trots lyste målen med sin frånvaro. Det såg ut att bli ändring på det precis innan paus, när Correa föll i straffområdet och ordnade en straff till Atlético. Griezmann klev fram och sköt, men Diego Alves räddade. Andra halvlek fortsatte i samma stil, med ett bolltryggt Atlético och ett jagande Valencia. Carrasco kom in i matchen och tillförde fart, men det var först efter en dryg timme som målet kom. Griezmann fick revansch för sin missade straff och sköt in 1-0 efter förarbete av Gameiro, som snappat upp en retur från Torres avslut. Matchen var på väg att dödas några minuter senare, när Griezmann kapats totalt och domaren återigen pekat på straffpunkten. Gabi fick slå straffen istället, men Alves räddade igen. Valencia fortsatte jaga en kvittering, men hade egentligen inte många farliga lägen. Istället kunde Gameiro på egen hand kontra in 2-0 i sista tilläggsminuten.


Lagen ställde upp på följande vis:

Atlético
                    Oblak
Juanfran - Savic - Lucas - Filipe
          Saúl - Gabi - Koke
Griezmann - Gameiro - Correa

Valencia
                  Alves
Montoya - Santos - Mangala - Gayá
       Parejo - Pérez - Suárez
     Cancelo - Rodrigo - Nani


PRIMERA PARTE
Det är en positiv start på matchen med två lag som ser hungriga ut. Atléticos 4-3-3 är som vanligt mer 4-4-2 när Valencia har bollen, då Correa flyttar ner på mittfältet. 
Det tar bara drygt fem minuter innan matchens första farliga målchans dyker upp. Griezmann spelar bollen till Gameiro, som inväntar Saúls löpning snett bakom honom. Passar kommer i rätt läge och Saúl skjuter direkt, med Alves gör en bra räddning. 

Valencia pressar ganska intensivt i inledningen, men sjunker tillbaka när matchen kommit igång och ger över initiativet till Atlético. De för dagen svartklädda Atléticospelarna visar upp god förmåga att behålla bollen på offensiv planhalva och spelar runt på ett självsäkert sätt. 

Trots Atléticos spelövertag är det ont om bra målchanser. Gameiro är på väg igenom vid ett tillfälle och Correa lyckas nästan få huvudet på ett inlägg. Annars är det i princip bara Griezmann som är nära, men hans långskott som är påväg mot krysset räddas av Alves.

Med halvtimmen spelad kommer Valencias första period med någorlunda bollinnehav. Man har en frispark i ett ganska bra läge och ett par hörnor, men utan att Oblak behöver ingripa nämnvärt.

Valencias första skott på mål kommer i den 36:e minuten när Gayá skjuter från vänster i straffområdet. Han får dock ingen kraft i skottet och Oblak kan enkelt rädda bollen.

I den 42:a minuten faller Correa i straffområdet och Atlético blir tilldömda en straff. Correa faller lätt men kontakten finns där.
Griezmann kliver fram för att slå straffen och den går hårt och i bra höjd mot högra stolpen, men på något sätt lyckas Diego Alves nå upp till bollen och rädda. Ytterligare en missad straff av Griezmann, trots att den är ganska bra slagen. Helt enkelt en bra straffräddning.

På övertid i första halvlek får Valencia sin bästa målchans när Rodrigo får till ett bra avslut, men Oblak visar att även han är på tårna idag. 
Därefter blåser Clos Gómez av första halvlek.


SEGUNDA PARTE
Valencia gör ett byte i halvtid, Santi Mina ersätter Cancelo.

Atlético kopplar greppet även i andra halvlek och spelar runt bollen bra. Filipe testar Alves tidigt men avslutet är enkelt att rädda. 

Valencia har sina lägen med, Santi Mina tar sig igenom Atléticos backlinje och får en bra boll i djupet, men Lucas hinner precis avvärja hans skott. På efterföljande hörna når Nani högst men nicken går utanför.

Cholo vill få till en förändring och byter ut Saúl i den 57:e minuten. Carrasco kommer inte istället för att bidra med fart på kanten.

Spelet böljer fram och tillbaka utan att något av lagen kommer till några farliga chanser. Valencia hotar mest på fast situationer och Atlético rullar bollen bra på offensiv planhalva, utan att lyckas bryta igenom.

Med timmen spelad kommer nästa byte för Atlético. Fernando Torres kommer in och ersätter Ángel Correa.
Torres är på väg att ge Atlético ledningen med sin första touch. Löpningen är perfekt och passningen från Carrasco likaså, men Alves gör en bra räddning på Torres skott. Han släpper dock en retur ut mot högerkanten där Gameiro snappar upp bollen, vänder om och hittar Griezmann som bombar in bollen i mål! 1-0 till Atlético! Griezmann håller upp "12" med fingrarna och tillägnar målet till Augusto.

Fem minuter senare är det straff igen. Gameiro kommer fri med Alves, men han skjuter rakt på. Returen går ut till Griezmann, som totalt kapas. Inga protester från Valenciaspelarna den här gången. 
Nu är det istället Gabi istället för Griezmann som kliver fram. Det hjälper dock föga. Straffen slås lågt mot Alves vänstra stolpe.. men han hinner dit och räddar även den andra straffen. Fortsatt 1-0 alltså och två missade straffar av Atlético.

Valencia flyttar fram sitt spel betydligt efter målet när man jagar kvittering. Man plockar ut Santi Mina och sätter in Munir.
Atlético är dock stabila i defensiven och släpper i princip inte igenom någonting. När tillfälle ges går man på kontring, och Gameiros och Carrascos snabbhet visar flera gånger upp sin nyttighet. Vid ett tillfälle spurtar Gameiro ifrån Santos, men hans avslut hamnar över ribban.

I 76:e minuten har Valencia ett ganska bra frisparksläge. Parejo går på skott, men Oblak klistrar säkert bollen.
Båda lagen gör byten strax därpå. Tiago ersätter Griezmann i Atleti och Valencia tvingas byta ut Nani, som har skadekänningar. In kommer istället Bakkali.

Atlético fortsätter få en del kontringslägen när Valencia flyttar upp sitt lag. Carrasco sätter fart på vänsterkanten vid ett tillfälle och tar sig hela vägen till Valencias kortlinje. Där lyckas han spela bollen bakåt till Tiago, som hittar Gabi i ett bra skottläge. Kaptenen drar till, men bollen träffar stolpen. 

Valencia fortsätter pressa efter en kvittering, men Atlético står emot bra. Det som blir farligt för Valencia är inläggen, och i slutet av matchen skickar man upp Mangala på topp för att försöka forcera in kvitteringen. 
Mangala når högst på ett inlägg i den 88:e minuten men Oblak visar klass och gör en jätteräddning. Minuten senare är det Munir som är på ett inlägg, men nicken går över den gången.

Tre minuters tilläggstid aviseras och Atlético lyckas avvärja alla återstående försök. Dessutom kommer ett andra mål när Gameiro på egen hand kontrar in 2-0. Han snappar upp en rensning vid mitten av planen och visar sin snabbhet efter en fin första touch. Han skär in från höger och Alves kan inte göra mycket åt avslutet.

Atleeeti, Atleeeti hörs tydligt genom busvisslingarna på Mestalla och matchen slutar 2-0 till Atlético.


MATCHFAKTA
Skott (på mål)       14(5) - 17(10)
Regelbrott                 10 - 15
Hörnor                         6 - 5
Offside                         0 - 4
Bollinnehav             41% - 59%
Gula kort                      1 - 3
Röda kort                     0 - 0