Det blev inte den där smakstarten som man velat ha i inledningen av Champions League för Athletic utan man fick nöja sig med 0-0 mot ett erfaret, stabilt och stundtals bra spelande Shakhtar Donetsk. Båda lagen hade lägen att avgöra matchen men det blev delad pott och ett litet sämre läge för Athletic inför kommande matcher.

Shakhtar skapade de farligaste lägena i matchen men i sin helhet så var det ett rättvist resultat. Inget av lagen ville riskera allt för mycket och det såg lite nervöst ut i vissa lägen. Muniain hade svårt att ta sig förbi som han brukar, De Marcos inlägg hamnade fel hela matchen och Aduriz kom inte med i spelet speciellt mycket. Beñat har fortsatt svårt att hitta rätt med sina patenterade passningar.

Atlhetic bytte in Susaeta, Aketxe och Guillermo utan succé. Dock så försökte Susaeta med sin speed skapa lite lägen med hyfsat resultat. Det finns en del att förbättra i det offensiva spelet om man vill ta sig vidare i den här gruppen för Athletic men man mötte ett starkt lag med mycket rutin i sådana här sammanhang.

Aupa Athletic!