Startelvor

Atlético de Madrid
Oblak
Juanfran - Savic - Godín - Filipe
Correa - Gabi - Saúl - Koke
Griezmann - Torres

Villarreal
Areola
Gaspar - Bonera - Ruiz - Bailly 
Rukavina - Bruno - Pina - Castillejo
Soldado - Bakambu

Första halvlek
Matchen inleds med en möjlig straffsituation för Villarreal där Saúl kommer in aningen klumpigt på Castillejo men domaren väljer att inte blåsa. 
Efter nio minuter kommer matchens första avlsut utav nyss nämnda Saúl där han först gör en fin fint men avslutet går en bra bit ovanför. 

Som väntat är det en väldigt tajt defensiv match där båda lagen ser till att göra det trångt för varandra och minimera ytorna för bollföraren.
Atlético förlorar dock mest på det här då de hellre för matchen än Villarreal som gärna spelar ett kontringsspel. Bollövertaget är därför till Atletis fördel men som sagt, gästerna gör det svårt för de att skapa några riktiga möjligheter. Nyttigast utav de offensiva spelarna i rödvit är Correa som med sitt spelmönster öppnar upp lite mer ytor åt sina medspelare.
Atlético Madrid kommer till några fina inläggsmöjligheter på högerkanten men inga utav anfallarna visar någon större vilja att hugga på dessa bollar.

Det är väldigt tillknäppt länge och det dröjer till den 32:a minuten innan det kommer ett avslut som får mig att reagera. Och det är Villarreal som får den möjligheten på en hörna som slås lågt och letar sig fram till Bonera, men italienarens skott går över ribban.
Villarreal väljer att sjunka ner lite mer ju längre halvtidsvilan det lider och ligger emellanåt med en mer 4-2-3-1 formation defensivt sett för att göra det ännu svårare för Atlético att spela förbi dem. 

Det dröjer till den 42:a minuten innan det kommer ett anfall värt att anteckna från hemmalaget där de byter kant rakt och snabbt ut till Juanfran. Spanjorens inlägg hittar rätt yta mellan målvakt och back där Griezmann kommer, men han får inte tillräckligt mycket huvud på bollen för att skarva in bollen utan den går strax utanför.

Andra halvlek
Gästerna kommer ut efter paus med en högre press, framförallt längre fram i banan. Men matchen håller sig ändå fortfarande tillknäppt men efter åtta minuters spel ökar tempot ganska markant helt plötsligt. Det börjar med att Corrreas inlägg blir en chipp mot mål som blir hörna. På den hörnan får Bakambu en fin kontringsmöjlighet men Filipe, som är siste man, lägger allt på ett kort och lyckas med sin brytning. 
Men även om matchen får lite nytt liv under en period så återstår dock något finare spel och målmöjligheter. 

Efter 62 minuters spel byts Griezmann ut till förmån av Óliver Torres. Precis efter det bytet ställer Villarreal om kvickt efter en bollvinst och de får fram bollen till Bakambu i djupet och i ett fritt läge, dock pressad, så får han inte till avslutet utan skjuter över. 
Villarreal tar av Soldado och sätter in förre Atlético-spelaren Adrián som möts utav applåder av sina förra publik.
Även Suarez förstärker gästernas anfall medans Atlético tar in Vietto i anfallslinjen. 

Matchen blir lite intensivare, lite tuffare och lite öppnare men det vill ändå till för att hitta en målchans.
Villarreal har nog en matchbild de vill ha då de har många kontringsmöjligheter under egentligen hela andra halvlek men Atlético lyckas ofta reda ut de försöken med en individuell försvarsinsats. 
Sista kvarten känns det som att Atlético försöker att ta tag i matchbilden mer för att kunna bryta ner de gula ubåtarna men trots det får de aldrig riktigt igång något större rull för att nöta ner Villarreal. Och de långa bollar som de slår lyckas de sällan riktigt fågna upp för att jobba vidare på.

Men båda lagen ska få två möjligheter på stopptid. Först är det Atlético som efter en fin långboll från Filipe bakom Villarreals backlinje ger Óliver yta, han spelar den vidare på ett tillslag till Vietto men hans avslut blockas ut. Sedan är det Adrián som får en fin möjlighet att göra någonting i en omställning men med för mycket tid och för mycket yta klarar han inte av att ta något beslut och allt han får med sig är en hörna och strax därpå blåses matchen av.

Matchfakta
Varningar: Gabi (69'), Filipe (73'), Castillejo (62'), Bailly (77')
Bollinnehav: 59% - 41%
Farliga anfall: 66 - 33
Avslut (på mål): 15 (8) - 5 (0)
Hörnor: 10 - 2
Orsakade frisparkar: 12 - 13