Valverade som har tränat Olympiakos vid två olika tillfällen och vunnit både ligan och cupen, fick ett varmt välkomnande inför matchen.  Valverde startade matchen med en ny startelva där Mascherano ersatte Pique i mittförsvaret, Semedo startade som högerback och Sergio Roberto fick äntligen agera mittfältare tillsammans med Paulinho och Denis Suarez. 

Första halvlek
Barcelona startade matchen piggt och laget försökte etablera sitt passningsspel i motståndarens planhalva och skapa chanser men Olympiakos stod upp bra och släppte inte så mycket yta till Messi och Co.  Barcelonas första farliga målchans kom via en hörna i den 20:e minuten när Messi sköt en skott efter hörnvariant. Direkt efter fick Luis Suarez en boll i djupled men han fick inte komma in på banan och fick iväg en skott ur en ganska svår vinkel. 
Messi fick ett friskparksläge utanför straffområdet och argentinaren fick en bra kurva på skottet men Olympiakos målvakten var på tårna och kunde tippa bort bollen till en hörna. Annars skapade inte hemmalaget mycket utan höll sina positioner och satsade mest på kontringar.

Andra halvlek 
Sergio Roberto blev skadad i slutet av första halvlek och fick lämna planen och in kom Deulofeu vilket gjorde att laget ändrade formation från 4-4-2 till 4-3-3. Ter Stegen som inte hade så mycket att göra i första halvlek, gjorde en bra räddning när han avvärjde ett hårt inskruvad inlägg. Messi och Suarez fick ett gratis läge när Olympiakos- försvararna tappade bollen men även denna gång fick inte Messi göra mål och sköt utanför. Rakitic och Andre Gomez byttes in men de riktig farliga chanser för Barcelona lyste med sin frånvaro. Mitt i andra halvlek fick Luis Suarez en perfekt boll i djupled serverad av Messi och uruguayanen lyckades chippade bollen över målvakten, dock träffade bollen ribban och gick ut istället. 

Kommentar
Barcelona kontrollerade matchen och skapade en del chanser men ineffektiviteten framför mål borde oroa Valverde och hans team. Luis Suarez:s kräftgång fortsätter och El Pistolero känns alltmer frustrerad då han har inte kunnat förvandla alla bra chanser han har fått genom säsongen. Messi som har spelat konstant hittills under säsongen borde få vila för han ser en aning sliten ut och utan en pigg Messi blir svårt att hänga på i ligan och Champions League. Denis Suarez gjorde en bra halvlek och spanjoren behöver mer speltid för att få igång sitt spel. Valverde behöver Denis:s teknik och kreativitet då de övriga mittfältare saknar dessa egenskaper. Man måste passa på och berömma försvaret som var lysande matchen genom och inte släppte till mycket. Av allt att döma ser lagets formkurva gå neråt men Barcelona och Valverade har en ypperlig chans att bevisa motsatsen när Sevilla gästar Camp Nou på lördag.