Efter att båda lagen fått respass i Copa del Rey så var det dags för ligan igen och det blev oavgjort 1-1 efter två fasta sistuationer. Nyförvärvet Demichelis nickade in en hörna i 80:e minuten och Javi Martinez kunde kvittera på nick efter en frispark i 93:e minuten.

Det var nya ansikten i båda lagen. Málaga med färska nyförvärv som Asenjo, Maresca, Camacho och Demichelis i startelvan och Athletic med en debutant i form av Ekiza i mittförsvaret.

Málaga lämnade över initiativet till Athletic inledningsvis och backade hem lite och säkrade bakåt och tillät baskerna att föra spelet och anfalla men Capárros hade hög prioritet på försvarspelet med tanke på den dåliga bortastatistiken och alla mål som runnit in bakåt.

Málaga tog över lite mot slutet av första halvlek då alla nyförvärv i Málaga börjat hitta varann lite bättre. Båda lagen hade några halvchanser innan halvtid men det var ett fegt Athletic och ett omständligt Málaga.

I andra halvlek så var det Málaga som tog över det mesta av spelet. Rondón och Apoño har två ypperliga lägen som de missar innan ledningsmålet kommer av Demichelis nickar in hörnan i 80:e minuten.

Sedan räddar Javi Martinez en poäng genom att skarvnicka in en frispark från mittplan och ett oavgjort resultat verkar ändå rättvist trots att Málaga hade några fler farliga målchanser.

Ekiza gjorde en utmärkt insats på mittbacken men annars så var det inte speciellt mycket att glädjas åt förutom att det blev en pinne. Även om det satt långt inne.

Matchstatistik från Athletic-club.net