Startelvor

Atlético de Madrid
Courtois
Juanfran - Miranda - Alderweeireld - Filipe
Arda - Gabi - Tiago - Koke
Villa - García

Málaga CF
Willy
Eliseu - Weilgton - Angeleri - Antunes
Camacho - Duda
Ambrat - Samuel - Darder
Cruz

Första halvlek
Inledningsvis händer det inte myckt men det är Atlético med fansen i ryggen som försökte sätta fart.

Atlético Madrid har ett fint klapp-klapp-spel med tre direktpassningar. Juanfran lyfter upp bollen långt mot García som skarvar till Villa som blir fri men skottet går i översida ribban. Vackert anfall.
Matchen börjar svänga lite mer och de båda lagen turas om att anfalla. De kommer dock inte till några riktiga avslutslägen men mycket "nästan"-lägen. Málaga kommer dock fram en del längs kanterna och får fram lite inlägg/inläggslägen men bra  försvarsspel från Atlético då.

Málaga tar över matchen mer och mer och ifrån minut 20 är det mycket blåvitt som har bollen. Atlético pressar högt på Málaga-spelarna men man lyckas inte vinna bollen så ofta då bortalaget flyttar bollen bra. 
Atleti kommer upp i intensitet den sista kvarten och vinner därmed mer boll och tar över spelet mer och blir lite farligare i djupet.

Arda försöker lura domaren efter lite kontakt med forne Atlético-spelaren Camacho men får korrekt ett gult för filmning.

Atlético lyfter högt med laget och pressar utanför offensivt straffområdet och vinner bollen och spelar ut den till Jaunfran som följt med upp. Ett lågt inspel letar sig fram till Koke som får ett vasst läge men skjuter metern utanför. Precis bakom honom stod Raúl García som hade ett bättre läge att raka dit den. 
I nästa sekvens är det Juanfran som står för ett till jättebra inlägg igen och bollen går mot Raúl García som helt ensam får gå upp och nicka men nicken blir helt felriktad och går utanför. Två bra lägen för Atlético som ska sitta. 0-0 i paus.

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med mycket kamp och intensitet och inget riktigt ordnat spel. Det är mycket känslor som "styr" spelet. Atlético Madrids anfall känns dock lite farligare då man har lite mer fart och lite mer folk med sig framåt.
Det ger dock Málaga å sin sida lite mer yta att gå på när de anfaller men Atléticos försvarsspel har varit vasst hela matchen.

Villa får ett riktigt bra läge när en långboll söker sig bakom Málagas backlinje mot den bortre ytan av straffområdet. Villa väljer dock att ta emot bollen och hamnar då lite ur läge men han drar på ett rappt avslut som Willy kan enhandsrädda till hörna. 
På den följande hörnan blir det lite oroligt när bollen landar på backen framför Arda men turken får inte iväg bollen med någon större fart.

Strax därefter kontrar Málaga och kommer två mot en. En bra passning skapar ett friläge men Courtois kommer perfekt ut och styr av läget.

Málaga tar ledningen genom Samuel. Det är ett mål som kommer genom slarv ifrån Atléticos håll och framförallt Alderweireld. Belgaren missar att ta ner bollen helt ostört och då sätter Samuel full fart. Bollen sticker ifrån och Courtois springer ut men Samuel lyfter bollen först över honom och skickar sedan in den i nät. Slarvigt av Courtois med som borde stått kvar på linjen...

Atlético blir stressade i sitt spel efter baklängesmålet och koncentrationen tappas för en stund. Den kommer dock tillbaka och då kan man börja trycka på framåt. 
Atlético får ett frisparksläge ett par meter utanför straffområdet och man använder sg av varianten man hade mot Porto. Villa som hade ställt sig vid muren löpte sig fri, fick bollen helt ensam och skjöt men Willy tog den.
På den följande hörnan ser han till att reparera sitt misstag från förut, Alderweireld, och han nickar dit 1-1! Ack så skönt!

Atlético fortsätter att trycka på framåt och de går så klart för segermålet. Intensitet från de rödvita är riktigt bra och man trycker tillbaka Málaga ordentligt. När Málaga har bollen och vill gå framåt så avväpnas de tämligen enkelt för det mesta. 
Atleti kommer dock inte riktigt till, utan det är de här "nästan" lägena. 

Diego sätter fart framåt och precis utanför straffområdet kapas han med en bensax av Angeleri som belönas med sin andra ostskiva för kvällen och får därmed gå av planen. Sosa tar hand om den följande frisparken och det är riktigt nära att bollen går in men en chanslös Willy ser nöjt på när den precis smiter utanför krysset. 

Det blir fem minuters överitd men Cholo vill ha mer med tanke på gästernas maskande och de lyckas på övertid att få två minuter att rinna ut till intet. Atlético har två bra chanser. Först ett bra inspel snett-bakåt men ett Málaga-ben kommer emellan. 
Sedan har Adrián ett riktigt kanonskott som såg ut att bli guldmålet när skottet ser ut att gå mot krysset. Willy som gör en riktigt bra match för Málaga räddar det skottet med... Inget guldfirande ikväll.

Statistik
Bollinehav: 56% - 44%
Skott (på mål): 17 (5) - 10 (4)
Hörnor: 11 - 4
Orsakade frisparkar: 13 - 16

Matchfakta
Atleti: Courtois; Junafran, Miranda, Alderweireld, Filipe; Arda (Diego 70'), Gabi, Tiago, Koke (Adrián 57'); García (Sosa 63'), Villa
Málaga: Willy; Eliseu, Weligton, Angeleri, Antunes; Camacho, Duda, Ambrat, Samuel, Darder; Cruz 
Mål: Alderweireld (74'), Samuel (65')
Varningar: Arda (35'), Tiago (78'), Miranda (87'), Weligton (4'), Angeleri (43',88'), Eliseu (51'), Duda (81')
Utvisningar: Angeleri (88')