Primera parte
I samband med att Atléticos laguppställning presenterades en timme innan avspark fick den spanska journalistkåren återigen ett bevis på att Diego Simeone och hans manskap bara hade en sak i tankarna: Málaga. Det visade sig också på planen när de båda lagen gick ut för att sätta bollen och därmed också matchen i rullning. Ett par minuter in i matchen visade dock Málaga-publiken sitt fula ansikte genom att bua ut en av sina egna i form av Jesús Gámez varje gång han rörde bollen längs gästernas vänsterkant. Väldigt orättvist med tanke på att 30-åringen gjort 266 matcher i Málaga-tröjan och dessutom varit en riktig stöttepelare under nio säsonger på Solkusten. Isco gjorde exempelvis två säsonger i Málaga och fick stående ovationer när han blev utvisad i höstas. Ibland har fotbollssupportrar väldigt kort minne. Jesús Gámez visade dock inga tecken på att ha påverkats och jobbade på i vanlig ordning längs sin vänsterkant. Atlético å sin sida gjorde en ganska bra inledning på matchen och visade snabbt att man var ute efter tre poäng på La Rosaleda. De röd-vitrandiga skapade matchens första målchans efter fint kombinationsspel där Koke var högst inblandad i speluppbyggnaden. Juanfran slog ett inlägg i en central position ett par meter utanför Málagas straffområde samtidigt som Fernando Torres gjorde en fin djupledslöpning. Anfallaren blev plötsligt helt ren med Carlos Kameni, men nedtagningen med bröstet var för dålig och istället kunde Roberto Rosales hinna fram och förhindra att Fuenlabrada-sonen fick iväg ett skott på mål. Inte regelrätt på något vis dock. Arda skriker efter en straff och Torres tror inte sina ögon. Mateu Lahoz vinkar avvärjande, men på reprisbilderna kan man se klart och tydligt att venezuelanen träffar Torres högra ben när han försöker bryta. Torres måste dock göra bättre ifrån sig i den situationen, speciellt då han dessutom har Arda bredvid sig. 

Sex minuter in i matchen upptäcker Mateu Lahoz domarteam att Atlético har två spelare med samma tröjnummer på planen. Det handlar om José María Giménez och João Miranda. I just det här fallet är det dock brasilianaren som antingen blivit tilldelad fel nummer av materialarna eller själv tagit mittbackskollegans reservtröja av någon märklig anledning. Miranda går av planen, sätter sig på bänken och byter lugnt om till nummer 23. Hemmalaget försöker sätta press på Atlético, men det är de regerande ligamästarna som lyckas undvika motståndarnas fällor i just den delen av spelet under inledningen av matchen. Fyra minuter efter den märkliga incidenten med Mirandas tröja skapar Atlético sin andra målchans. Den här gången kommer den efter att Jesús Gámez spelat en boll tvärs över straffområdet till en helt fristående Juanfran på högerkanten sedan han positionerat sig väl för en andra boll. Högerbacken tar emot bollen, ställer den till rätta och slår ett inlägg som når Torres på bortre stolpen sedan Rosales återigen gått bort sig i markeringsspelet. Det är visserligen svårt skjuta på volley när man får ett spinnande inlägg, men Torres avslut är under all kritik och hamnar nog på de allra högsta raderna på La Rosaledas ena kortsida. 

Atlético är klart mycket farligare i den sista tredjedelen under inledningen av matchen, men man lyckas inte ta vara på sina målchanser. Málaga å sin sida spelar visserligen ganska bra fotboll i defensivt syfte från anfallet och mittfältet fram till den sista lagdelen, men skapar inga som helst målchanser under den här perioden. Samtidigt som Cholo manar på sitt manskap att trycka på ytterligare i anfallsspelet får man ett inkast längs vänsterkanten. Jesús Gámez kastar förstås långt, men till en början ser det ut som om Kameni kommer ta ned bollen utan några större problem. I nästa ögonblick inser man dock att kameruanen missbedömer bollbanan (Gámez kastar långt, men framförallt högt) och istället för att plocka ned bollen tappar han den bakom sig. Griezmann följer spelet, positionerar sig väl och kan enkelt stöta in 0-1 till Atlético i ett vidöppet hemmamål. Varken Recio eller Boca lyckas reda upp situationen. Efter en stark inledning bestämmer sig Atlético för att lägga sig lite mer på kontring för att på så vis utnyttja Torres och Griezmanns fart i anfallsspelet, men det blir en väldigt tight tillställning där båda lagen sakta, men säkert tar ut varandra. Trots att det är väldigt mycket bataljer längs planen så har Atlético matchen under ganska god kontroll under den första halvtimmen och Málaga visar inga som helst indikationer på att man skall kunna bryta den pågående speltrenden. Det är normalt sett just då som man skall vara på sin vakt ännu mer och den här matchen är inget undantag. 

På presskonferensen innan matchen varnade Simeone för Málagas styrka på fasta situationer, speciellt i offensiv riktning och det gjorde han inte utan anledning. Ibland kan en hörnspark få igång en hel fotbollsarena och det är precis vad som händer efter 33 minuters spel när karaktären på första halvlek sakta börjar förändras till hemmalagets fördel. Hörnan som slås in från Atléticos högra sida når Samuel på bortre stolpen. Málaga-spelaren försöker lobbnicka in kvitteringen, men Miranda lyckas avstyra hans försök i sista stund med en nick ut till ny hörna. Den efterföljande hörnan hamnar hos Tiago som efter lite oreda ändå rensar iväg inlägget med en cykelspark och på så vis ser till att de röd-vitrandiga kan organisera sig igen. Efter det här får Nordin Amrabat till ett skott från distans som styrs ut till en hörna, återigen längs Atléticos högra sida. Den här gången lyckas inte de röd-vitrandiga ta bort den mycket hårt slagna bollen som är inåtskruvad mot gästernas första stolpe. Istället slutar det med att Torres, som förövrigt är en av sammanlagt sju Atlético-spelare på första stolpen, styr in kvitteringen till andalusiernas fördel. Hans positionering är inte särskilt bra när han väl skall försöka ta undan bollen på första stolpen och i samma ögonblick stör även Amrabat anfallaren vilket gör det hela mer komplicerat. I den typen av situationer saknades framförallt Mario Mandžukic som alltjämt inte misslyckats med att ta bort en enda boll på första stolpen den här säsongen. 1-1. 

De återstående minuterna av första halvlek blir en enda kamp om vem som skall ta kontroll över mittfältet, men de båda lagen tar istället ut varandra och vi går till halvtidsvilan med ett oavgjort resultat. 

Segunda parte
I samband med att Mateu Lahoz blåser igång andra halvlek finns det inte några byten att rapportera om. De båda tränarna förlitar sig inledningsvis på samma manskap som i första halvlek och egentligen så finns det inte så mycket att anmärka på. Atlético inleder inte andra halvlek särskilt bra och den här gången är det faktiskt Málaga som försöker höja tempot, inte bara i passningsspelet, men framförallt i presspelet. Därför är det inte särskilt överraskande att hemmalaget skapar en halvbra målchans inne i de röd-vitrandigas straffområde efter 50 minuters spel. Det slutar dock med att både Weligton och Miranda hamnar på rygg sedan de dragit ned varandra i en luftduell. Mateu Lahoz står mycket väl till och ser hela situationen. Weligton vill ha straff, men domaren vinkar avvärjande och visar tydligt två fingrar i luften samtidigt som Mirandas landsman vädjar till honom: "Båda drar i varandra, det blir ingen straff". I slutändan är det bara att ge Mateu Lahoz rätt. Atlético har en del problem när det gäller att övergå från anfallsspel till försvarsspel då andalusierna lyckas hitta fler ytor, men det syns också på Málagas försvarsspel att de har vissa problem när de tvingas försvara stora ytor. Matchbilden förändras fullständigt i inledningen av andra halvlek och plötsligt får vi se en match som böljar fram och tillbaka. Hemmalaget skapar en fin målchans efter 52 minuters spel då Amrabat tagit sig runt på gästernas vänsterkant och slagit ett inlägg mot Juanmi inne i straffområdet. Anfallaren försökte nicka, men fick inte till avslutet vilket gjorde att bollen hamnade hos Samu Castillejo. Inte heller Samu Castillejo lyckas få iväg ett skott som går mot mål. 

Den här perioden av matchen var ganska extrem och strax efter Málagas dubbelchans är det plötsligt Atlético som får ett jätteläge att ta ledningen. Efter fint samspel längs den centrala delen av planen lyckas Jesús Gámez få ut bollen till Griezmann som rört sig ut mot vänsterkanten. Fransmannen tog emot bollen, ställde densamma till rätta och slog sedan ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där Torres befann sig. "El Niño" nickade sedan ned bollen till en inspringande Koke (som dessutom bidragit i speluppbyggnaden), men Koke, som nu befinner sig precis framför Kameni blir nog lite rädd för kameruanen som springer ut i ganska hög fart. Bollen nickas utanför Málagas-målvaktens vänstra stolpe. Där måste canteranon vara betydligt mer modig. Målchansen som de röd-vitrandiga skapar gör att laget växer i självförtroende. Samtidigt fortsätter det böljande spelet. Efter 56 minuters spel är det Ardas tur att visa upp en helt otrolig dribblingsförmåga som väldigt, väldigt få spelare inom fotbollsvärlden kan stoltsera med. Han tar sig in i skottsektorn, någon decimeter utanför Málagas straffområde, men istället för att skjuta bestämmer sig turken för att dra en, två, tre, fyra, fem..sex spelare innan han ramlar till marken och Mateu Lahoz på sedvanligt manéer visar att spelet fortgår! En helt otrolig aktion mycket väl kunde ha lett fram till ett friläge för en medspelare, men Málaga lyckas med nöd och näppe stoppa Arda i absolut sista stund. 

Atlético fortsätter att skapa målchanser och minuten därpå är man framme vid Kamenis mål igen. Den här gången har Málaga-spelarna lämnat Jesús Gámez i en 1-mot-1-situation med Rosales längs den röd-vitrandiga vänsterkanten och det slutar nästan med ett baklängesmål för andalusierna. Jesús Gámez tar emot bollen och har mycket tid att tänka innan han slår ett inlägg med högerfoten som når en inspringande Torres inne i straffområdet. Torres vinner nickduellen med en felvänd Sergio Sánchez, men nicken går rakt på en välplacerad Kameni. Det fattas väldigt lite för att Atlético skall göra det förlösande ledningsmålet som i så fall skulle vara väldigt viktigt för resterande delen av matchen. De många ytorna som uppstår på planen p.g.a. de båda lagens mycket öppna anfallsspel gör också att Atlético skapar ytterligare farliga möjligheter. Minuten efter Torres nick rakt på Kameni får han ytterligare en målchans att överlista kameruanen. Den här gången lyckas Tiago hitta Arda i en position längs den högra delen av straffområdet. Turken slår ett svepande inlägg som når Torres. Anfallaren tar ned bollen, gör en tempoväxling som gör att Rosales inte hänger med och sedan skjuter han på mål från 7-8 meter, men det vill sig inte för Torres ikväll. Kameni gör en fin benparad och förhindrar ett röd-vitrandigt ledningsmål. 

Samtidigt som Simeone förbereder ett byte längs sidlinjen för att få tag på mittfältet och på så vis också kontrollera spelet på ett bättre sätt, lyckas Málaga skapa en fin målchans. Den här gången spelar Rosales in en boll i straffområdet där Samuel och Sergi Darder är 2-mot-1 i jämförelse med Tiago. Det gör att portugisen tvingas välja sida när han skall försvara, något som också leder till att portugisen tappar bort Samuel och inte hinner täcka hans inläggsförsök. Inlägget hamnar sedan inne i mitten av straffområdet där Oblak inte kan gå ut och ett oorganiserat Atlético-försvar är överspelat. Giménez hamnar i en 1-mot-2-situation där Samu Castillejo och Juanmi går upp i nickduell med honom, men lyckligtvis får ingen av de särskilt bra träff på bollen från nära håll. Amrabat springer fram i bollbanan när Oblak försöker plocka ned bollen och stör slovenen som tvingas boxa bort bollen i panik. Atlético har nio spelare plus målvakt i straffområdet i just den situationen mot Málagas fem spelare, men står man felpositionerad spelar det ingen roll hur många man är. Till slut får ändå Tiago bort bollen, men det är nära ett baklängesmål i den situationen. 

Simeone gjorde sitt byte i den 67:e minuten: in klev Saúl och ut gick Torres. Anfallaren var inte alls särskilt nöjd och i bakhuvudet så måste nog de där fyra målchanserna som han fick spöka inatt. Atlético gick ned på en 4-5-1-uppställning med Saúls intåg. Baklängesmål, ja..jo, det skulle bli ett baklängesmål för Atlético innan den här matchen var till ända. Det skulle dock tillkomma på ett mycket märkligt sätt. De röd-vitrandiga hamnade i någon sorts 3-1-3-1-2-formation när man försökte sätta Amrabat under press centralt i banan, ungefär 30 meter från eget mål. Miranda lämnade sin position och Tiago stod alldeles för nära de fyra pressande Atlético-spelarna samtidigt som de tre försvararna som stannat i ytan bakom bildat ett stort hål. När Amrabat sedan försökte spela bollen till Rosales på högerkanten tog den på Gabis ben och det blev istället en perfekt passning som friställde Samuel mellan Giménez och Jesús Gámez. Málaga-spelaren utnyttjade situationen maximalt och även om Oblak försökte komma ut för att skära av skottvinkeln och göra sig stor så spelade det ingen roll. 70 minuter in i matchen chippade Samu in 2-1 till hemmalaget. Mer otur än så kan man ju knappast ha, men å andra sidan gäller det också att positionera sig väl i de situationerna. 

I samband med att Málaga gjorde ledningsmålet kallade Simeone till sig Raúl Jiménez, sade åt honom att sätta på sig den röd-vitrandiga tröjan och sedan springa ut till fjärdedomaren. Två minuter efter baklängesmålet hade mexikanen ersatt Gabi. Atlético började genast leta den närmaste vägen till ett kvitteringsmål och det gjorde att Javi Gracia agerade omgående med att själv stärka upp lagets centrala mittfält med en defensiv mittfältare i form av Fernando Tissone. Han ersatte Juanmi efter 75 minuters spel. Atlético hade en ganska klar taktisk disposition: långa, svepande diagonaler från centrala positioner mot Málagas högerback Rosales. Man överbelastade dessutom med två mycket huvudstarka spelare i form av Raúl Jiménez och Saúl längs den kanten samtidigt som Arda fanns ute på vänsterkanten för att försöka skapa något därifrån. I samma veva placerades Tiago och Koke i varsin central mittfältsposition för att styra spelet längre ned i banan. Det var just en långboll av Tiago mot Saúl som skulle bli lagets första målchans efter Málaga gjort sitt mål. Tyvärr nickade canteranon rakt på Kameni sedan han tagit sig in i straffområdet från just vänsterkanten. Ett par minuter senare överbelastade Atlético hemmalagets högerkant med hjälp av tre spelare. Jesús Gámez vann en 50-50-duell och slog ett inlägg med vänsterfoten. Det hamnade i mitten av straffområdet där Raúl Jiménez och Griezmann hamnat i en 2-mot-2-duell med Sergio Sánchez och Weligton. Mexikanen gick upp och nickade ned en svår boll till Griezmann sedan fransmannen smygit in bakom Sergio Sánchez (som förlorade nickduellen) innan han tog emot bollen och skickade in 2-2 bakom en fullständigt chanslös Kameni i hemmamålet. På de första reprisbilderna är det lätt att tro att Griezmann är offside med över en meter, men Canal+ i Spanien visar att Atlético-spelaren är på rätt sida med hjälp av tekniska medel. Det är alltså en Málaga-spelare som spelar Griezmann onside. 

Málaga-spelarna är vansinniga på Mateu Lahoz och hans domarteam, något som också gör att Weligton drar på sig en varning. Det betyder att han missar Málagas kommande match. Det blir inte bättre under de kommande minuterna då hemmalagets bänk protesterar gång efter annan, men förgäves. Det hjälper inte. Kvitteringen ger dock de röd-vitrandiga energi och hopp om en potentiell trepoängare så Simeones manskap bestämmer sig för att jaga ett ledningsmål innan slutsignalen ljudit. Málaga-spelarna ser trötta ut i slutet av matchen och det gör också att man inte jobbar hem med särskilt många spelare, något som kunde slutat fatalt för andalusierna i den 81:a matchminuten när Tiago hittat Juanfran helt öppen längs högerkanten. En 5-mot-6-situation (i Málagas fördel) uppstår när Atléticos högerback spelar in bollen på halvvolley i straffområdet sedan han sprungit sig loss längs kanten. Inlägget blir överlångt och hamnar hos Raúl Jiménez som tar ned bollen väldigt fint innan han serverar Saúl som kommer utanför straffområdet och inte har plockats upp av varken Samu eller Sergi Darder. Saúl siktar in sig och skjuter med högerfoten någon decimeter från straffpunkten, men hans skott är alldeles för tamt och Kameni gör ytterligare en reflexräddning. Hade canteranon haft en vänsterfot av kvalité i skottögonblicket så hade han haft betydligt fler alternativ att sätta bollen i mål. Nu blir det ett ganska hårt skott till höger om Kameni där målvakten redan står. 

Hemmalaget vill inte vara sämre i slutminuterna. Man är också nära att göra ett tredje mål sedan bollen spelats in i djupet bakom Giménez med Amrabat felvänd. Marockanen lyckas dock vända bort Giménez tillräckligt för att få iväg ett skott mot Oblaks mål samtidigt som tre röd-vitrandiga spelare försöker täcka skottförsöket och Miranda står mitt i skottbanan för Atléticos slovenske målvakt. Oblak reagerar dock mycket snabbt och gör en kanonräddning ut till resultatlös hörna som förhindrar ett andalusiskt ledningsmål. I slutminuterna får Miranda en varning för att han gjort ned en motståndare längre upp i banan, något som också gäller Griezmann. I fransmannens fall var det dock en "bra" varning då han stoppade upp en kontring som kunde ha blivit mycket farlig om Málaga fått chansen att komma inlöpande mot Atléticos statiska backlinje i just det läget. Javi Gracia försöker rida på det öppna spel som återigen presenterar sig under de sista minuterna genom att byta in Javi Guerra mot Amrabat, men det blir ingen effekt. Matchen slutar oavgjort. 

Málaga CF (4-2-3-1): Kameni; Rosales, Sergio Sánchez, Weligton, Boka; Sergi Darder, Recio; Samuel García, Juanmi (Tissone, 75'), Samu Castillejo (Ricardo Horta, 84'); Amrabat (Javi Guerra, 91')

Atlético de Madrid (4-4-1-1): Oblak; Juanfran, Giménez, Miranda, Jesús Gámez; Tiago, Gabi (Raúl Jiménez, 74'), Arda (Cani, 79'), Koke; Griezmann, Fernando Torres (Saúl, 67')

Domare: Antonio Mateu Lahoz (Valencia, Spanien)

Varningar: Sergi Darder (67'), Weligton (78'); Gabi (28'), Miranda (85'), Griezmann (88')

Målskyttar: 0-1 Antoine Griezmann (25'); 1-1 Fernando Torres (37', självmål); 2-1 Samuel (71'); 2-2 Antoine Griezmann (78'), assisterad av Raúl Jiménez

Skott: 10-11
Skott på mål: 2-5
Skott utanför mål: 3-4
Blockerade skottförsök: 5-2
Bollinnehav: 49,6%-50,4%
Passningsförsök: 374-401
Lyckade passningar: 265-289
Passningsprocent: 71%-72%
Hörnor: 6-1
Offsideavblåsningar: 2-2
Tacklingar: 17-30
Regelöverträdelser: 13-10
Varningar: 2-3
Utvisningar: 0-0
Vunna nickdueller: 24-17