Första halvlek:

Estadio Balaídos var redo för en fin fotbollskväll och Eduardo Berizzo valde en defensivare startelva med Nemanja Radoja på mittfältet istället för Pablo Hernández. I mittförsvaret fortsatte Sergi Gómez istället för Andreu Fontás.

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Nemanja Radoja;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Som vanligt öppnade Celta Vigo matchen väldigt starkt och skapade tryck framåt. Fabián Orellana provade med ett skott, men det gick utanför. Efter ungefär tio
minuter försvann en del av Celta Vigos intensitet och Barcelona fick mer av bollen. Neymar fick ett bra läge efter cirka en kvart men Sergio Álvarez räddade.

Matchen var väldigt jämn och det kändes att nästan vad som helst kunde hända. I den 26:e minuten stod Nolito för ett briljant mål. Spanjoren tog emot bollen i straffområdet och placerade perfekt in bollen i det högra hörnet. Ett riktigt snyggt mål från yttern som fått en otroligt bra start på den här säsongen.

Publiken trodde knappt sina ögon några minuter senare när Iago Aspas rann igenom motståndarnas försvar och otroligt läckert lobbade in 2-0. Ett riktigt drömmål för anfallaren som firade och Celta Vigo hade utökat sin ledning.

Målen gav Celta Vigo ny energi och intensitet. Under de sista minuterna tröttnade hemmalaget lite och det blev inga fler mål i den första halvleken.

Andra halvlek:

Fem minuter in i den andra halvleken var Aspas på språng igen och kom nästan fri. Anfallaren sköt men tyvärr gick bollen precis utanför. Lite senare fick Barcelona ett kanonläge efter en snabb omställning som Lionel Messi avslutade i stolpen. Det var en händelserik öppning på den andra halvleken.

I den 56:e minuten kontrade Celta Vigo blixtsnabbt efter en hörna och Aspas kom helt fri från nästan halva planen. Anfallaren gjorde inget misstag utan tog det lugnt och placerade kyligt in 3-0. Ett helt otroligt resultat som fick Balaídos att explodera!

Barcelona satsade framåt för att försöka komma igen och verkade överge försvarsspelet. Efter ännu en snabb omställning kom Nolito fri mot målvakten, men sköt utanför. Lite senare försökte Neymar reducera men Álvarez fortsatte sin kanoninsats i mål och räddade.

I den 76:e minuten gjorde Berizzo sitt första byte när Nemanja Radoja byttes ut och ersattes av Pablo Hernández. Bara någon minut senare lämnade tvåmålsskytten Aspas planen och John Guidetti kom in.

I den 80:e minuten reducerade Neymar när han fick bollen efter en snabb frispark från Messi. Lite hopp tändes för gästerna, men det försvann någon minut senare när John Guidetti gjorde sitt första mål i La Liga och Celta Vigos fjärde för kvällen. 4-1 till Celta Vigo och firandet på Balaídos fortsatte.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid byttes Daniel Wass ut och in kom Carles Planas. Resten av matchen spelades klart utan att något mer stort hände. Celta Vigo stod för en otrolig insats och vann med 4-1!

Om matchen:

En helt otroligt och fantastisk kväll i Vigo som fansen kommer att minnas länge. Alla spelare förtjänar beröm och jobbade väldigt hårt för segern. Nolito – vilket mål, Aspas, vilken kyla i avsluten, Álvarez – vilka räddningar, Augusto Fernández – vilket spel på mittfältet. Listan över briljanta insatser kan göra lång.

Alla spelarna kämpade hårt hela matchen, de pressade högt upp i planen och vann tillbaka bollen. Barcelona hade en del chanser som de missade men Celta Vigo kommer att komma ihåg den här matchen länge.

Förhoppningsvis blir det nu inte som förra säsongen när Celta Vigo slog Barcelona och sedan inte vann på tre månader. Istället kan ”de himmelsblåa” fortsätta på den inslagna vägen och man är faktiskt obesegrade hittills i ligan.