Club Atlétio de Madrid
Oblak
Juanfran – Giménez – Godín – Filipe
Carrasco – Gabi – Tiago – Koke
Jackson – Griezmann

Valencia CF
Jaume
Cancelo – Mustafi – Santos – Gaya
Parejo – Danilo – Perez – Gomes
Rodrigo – Mina

Första halvlek
Matchens första möjlighet får Valencia på en fast sitution som förvaltats av Parejo. Rodrigo hoppar upp och skarvar bollen vidare mot den bortre delen där Mustafi tagit en löpning, turligt för Atleti så når tysken dock inte bollen.
Ett par minuter efter är det Atléticos tur genom Koke. Koke får ett jätteläge att ge ledningen till hemmalaget när han kommer in helt ensam i straffområdet från vänster, avslutet är dock inte tillräckligt välriktat och avslutet går rakt på Jaume som kan rädda.

Trots hemmaplan så inleder Atlético med en ganska försiktig inställning till matchen och överlåter mycket boll till Valencia. De rödvita har dock inga bekymmer att hålla ihop sitt försvar när Valencia försöker flytta boll mellan kanterna.
Atlético bygger sitt anfallspel med snabba och raka bollar medans Valencia de.. ja de gör inte så mycket egentligen.

Efter 23 minuter tvingas Valencia till ett byte på Rodrigo, såg ut som baksidan gick sönder, Paco Alcacer kommer in.
Matchminuten senare får Giménez ett gyllene läg att sätta 1-0 med huvudet efter en hörna av Gabi. Helt omarkerad går dock bollen ett par meter över.
Sett till bollinnehav känns matchen väldigt jämn men om man ser vad lagen gör med bollen är det stor fördel Atlético då de kommer fram snabbare och enklare och lyckas med sina kombinationer.

Tillslut ska hemmalaget få sitt ledningsmål och det genom Jackson. En långboll från från Filipe ska först sparkas undan av Mustafi men han sparkar hål i luften och hamnar på rumpan, sedan ska Santos trycka undan bollen men irrar bara bort sig själv och ger Jackson öppet läge att lägga in bollen. Mycket komisk situation.

Det tar inte lång stund innan nyss nämna colombian får två fina möjligheter till att utöka sitt målskytte. I det första läget håller han dock in avslutet och tappar tillslut bort läget, där skulle han bara tryckt dit bollen så fort han fick chansen.
Den andra möjligheten är frispelning av Griezmann men han är för obestämd i sitt avslut Juame kan rädda till hörna.
Den efterföljande hörnan blir riktigt farlig där Godín hoppar upp och får till en bra nick men Juame håller kvar Valencia i matchen med en mycket fin räddning.
Atlético kopplar verkligen taget om matchen efter sitt mål.

Och tvåan kommer den med innan halvleken är slut genom Carrasco som står för en fin prestation, även om försvarsspelet från Valencia säkert inte är vad deras supportar önskar. Belgaren tar bollen ute till vänster, driver inåt, drar enkelt en försvare och skjuter sedan enkelt in bollen längs backen vid Juames högra stolpe.
Halvleken spelas sedan enkelt av utav Atlético med stor lättja, och i ärlighetens namn dominerade de första halvlek på alla sätt.

Andra halvlek
Atlético inleder med samma positiva attityd som under avlsutningen på första halvleken och skapar två halvchanser, först på hörna och sedan en styrning på ett distansskott.
Chansmässigt så händer dock inte mycket i matchen men spelet ligger ändå fortfarande i hemmalagets favör och de har det ganska lätt för sig ute på plan. Det blir lite slarvigt längst fram i banan vilket gör att de inte kommer hela vägen, kanske är det lite för avslappnat hos los rojiblancos.
Samtidigt som Valencia har stora bekymmer att skapa något vettigt anfallsspel.

Det dröjer ändå till den 70e minuten innan det blir en till farlig möjlighet och det är genom Carrasco och Griezmann.
Belgaren vinner bollen nere till vänster och driver bollen inåt lite och släpper den längs backen mot första stolpen där Griezmann kommer slängandes efter bollen men avslutet går precis bredvid stolpen.
Precis därefter bytts Carrasco ut till stående ovationer efter en härlig insats under sändagskvällen. In kommer Óliver Torres.

Det blir lite nerver i matchen ändå, Valencia blev tilldömda en straff. Efter en hörna fångar Mustafi upp bollen och med Godín i ryggen sänker han rutinerat farten i sin löpning vilket gör att urugyanen springer ner honom.
Straffen sätter sedan Alcacer utan bekymmer och reducerar matchen till 2-1

Två fina möjligheter skaffar sig Atlético att punktera matchen. Tiago med bollen ser den fina löpningen som Juanfran har tagit in i boxen och slår en bra passning. Lite störd får högerbacken inte till sin avslutning och Juame kan styra bort bollen, den fångar dock Griezman upp. Han lyfter in den mot ensamstående Torres som nickar utanför.

Efter målet märks att Valencia har fått en liten tuffare attityd och vilja i sitt spel, men de skapar ändå inga farligheter.
Gästerna har dock en sekvens med ett par fasta situationer som skapar oro hos Atleti-fansen men det blir ändå aldrig farligt.

Atlético vinner matchen, mycket på grund av en stark avlsutande kvart i första halvlek, där de kanske borde tryckt in minst ett mål till. Samtidigt var Valencias försvarsspel fruktansvärt dåligt och offensivt inte mycket bättre.

Matchfakta
Mål: Jackson (32'), Carrasco (40') y Alcacer (72')
Varningar: Carrasco (52'), Juanfran (80'), Correa (87'), Gabi (90'), Mustafi (15'), Parejo (53'), Perez (64) y Gomes (84')