Första halvlek

MR Ernesto Valverde väljer att starta samma startelva som han ställde upp mot Inter i Champions League! Ter Stegen vaktade målet och framför honom fanns Sergi Roberto, Piqué, Lenglet och Jordi Alba. Mittfältet bestod av Rakitic, Busquets och Arthur. Längst fram fanns Rafinha, Suárez och Coutinho.
Domaren Hernandez Hernandez blåser igång matchen på en kokande Vallecas och båda lagen sätter press.

I den 9:e minuten hittar mittfältsmotorn Ivan Rakitic en mycket fin långboll till Jordi Alba som bara sprintar som Usain Bolt i sin vänsterkant, han kommer nära Rayos mål och passar till Luis Suárez som göööörr måååålllll!! 0-1 till Barca efter ett mycket fint anfall. Jag njöt bara när jag såg detta anfall. Jag njöt lika mycket som att äta Ballerina med smak av chokladboll!!!

Efter detta mål kan man se att Rayo Vallecano höjer upp sig sakta men säkert. I den 30:e matchminuten skapar Rayo en målchans men man missar målet med millimeter. Barca ska vara glada att det inte blev mål. Jag var säker att ohh neejj nuu blir det 1-1 men icke!!

Några minuter senare är det samma spelare Jose Pozo som missade läget men nu får han bollen, skjuter bollen i det högra hörnet och bollen går stolpe in och i mål!! Rayo kvitterar och arenan kokar av glädje!! Ter Stegen var ganska chanslös då han sträckte sig till max men skottet var mycket bra placerad i hans högra stolpe!

Nu känns det som att Rayo har matchen i sina egna händer. I den 41:e minuten gör Barca ett anfall och Luis Suárez skjuter ett fint skott som går i ribbaannnnnnnnnnnn!! Såå nääraaaa!!!!

Kort efter det blåser Aleeejaandrrooo Hernandez Hernandez av den första halvleken! Resultatet står sig 1-1.

Andra halvlek

I den andra halvleken byter Valverde ut Rafinha och in kommer Ousmaneeeee Dembéléeeeee!!!! Några minuter senare skapar hemmalaget en farlig chans där en Rayospelare nickar i stolpen och på returen gör Alvaro Garcia 2-1 till Rayo!! Herreguddd nuuu har hemmalaget gjort mål igeeennn och Barcaspelarna tror inte sina ögon och öron!!  

Efter det målet kan man se att Barca kommer ingenstans och att Rayo Vallecano försöker att kontrollera matchen. Valverde vill få fart på matchen och gör en all in precis som man gör i Las Vegas! Har byter ut Coutinho och Arthur och in kommer Munir och Arturo Vidal i den 67:e matchminuten!! Dessa 3 byten skulle på något sätt få fart på matchen! 

Barca försöker och försöker och laget kommer ingenstans. Jag tycker att matchbilden inte är så rolig då jag håller på att somna på soffan. I den 86:e minuten hittar Jordi Alba till Gerard Piqué som nickar bollen till Dembélé som skjuter på volleeyyy i mååållllll!!! 2-2 och Barca har kvitteraaatttt!!! Ettt mycket finntt målll av Ouusssmmaaanneeeeeeeeeee Deeeeemmmmmmmmmbéeeeeeléeeeeeeeeeee!!!! Plötsligt vaknar jag till liv som att jag har druckit Red Bull och fått vingar!!! 

Några minuter senare i den 89:e minuten hittar Sergi Roberto en meegaabolll till Luis Suárez som göörrr målllll!!!! Jag kaann inte trooooo mina ögon men det är sannnttt!! Barca har gjort 2-3 och vänt matchen!! Jag förstår bara inte hur för att Barca var helt bortaaaa!! Jag skriker baaraaaa Yeeeesssssssss!!!!!

Alejandro Hernandez Hernandez blåser av matchen och Barca haaarr vunniiittt på Vallecas med 2-3 utan Messiiii!!!! 

Reflektioner efter matchen

Att Barca vann idag är det viktigaste och jag är säker på att just dessa 3 poäng kommer att bli viktiga poäng längre fram i guldstriden när ligan börjar gå mot sitt slut. Jag kan tycka att spelmässigt imponerar inte Barca idag laget sätter sina chanser och det är mycket roligt att se. Tidigare har vi sett att Barca inte har tagit vara på sina chanser framför målet när matchbilden har varit på detta sätt men idag tog man vara på sina chanser när det är ett måste!

Mycket roligt att Luis Suárez blir matchhjälte och gör 2 viktiga mål. Dembélés mål är ett mycket viktigt mål dessutom som man inte ska glömma. 
Jag tror att årets La Liga blir lika jämt som årets säsong i Allsvenskan. Det är roligt när det händer mycket i guldstriden. 

Barca vinner och vänder utan Leo Messi. Det är otroligt skönt och roligt att laget kan vinna utan Messi och visa att man inte är beroende av just en spelare. Nu är Barca ligaetta med hela 24 poäng efter 11 spelade matcher. 

Matchfakta

Shots on target 6-5
Possession (%) 32 – 68 
Corner kicks 3-1
Offsides 4-2
Fouls 20 – 10

Källa: Livescore

Visca elll Baaarcaaaaa!!!