Senast Luis Suárez gjorde mål var mot Atlético Madrid den 11 januari i år. Sedan dess har det gått trögt för uruguayanen, som inte har lyckats hitta nätet trots fina prestationer i övrigt. Suárez har bara gjort fem mål i alla turneringar sedan hans fyra månader långa avstängning tog slut i oktober förra året. Det efterlängtade sjätte målet kom mot Athletic Club i går kväll och efter matchen insisterade Suárez på att han inte brydde sig om huruvida han gjorde mål eller inte, utan att det enda han oroade sig för var att inte kunna hjälpa laget.

– I stundens hetta är jag väldigt självkritisk och jag blir arg på mig själv. Tack vare stödet jag får från min familj och mina lagkamrater visste jag att målen skulle komma och i dag gjorde jag ett mål.

– Jag har aldrig varit orolig över att jag inte har gjort mål, det enda jag bryr mig om är om jag inte kan hjälpa laget.

– När Gorka Iraizoz räddade min nick kunde jag inte tro mina ögon. Det var en fenomenal räddning. Han var spektakulär, men som tur var kunde jag göra mål senare.

Suárez åkte på en riktigt ful tackling, vilket ledde till att Xabier Etxeita fick syna det röda kortet. Därefter fick uruguayanen utstå burop från hemmafansen.

– Jag tycker att det var orättvist, men jag tänker inte prata mer om det. De kan se satsningen på tv och vilka skador jag fick.

Avslutningsvis hade Luisito några ord för sina anfallskollegor.

– Det är ett privilegium att spela tillsammans med fenomen som Messi och Neymar och jag njuter av vad de gör på planen.Källor: fcbarcelona.com, sport.es, insidespanishfootball.com