Det är minst sagt en spännande vecka för Barcelona. I morgon väntar returen mot City i CL och på söndag kommer Real Madrid på besök till Camp Nou. Känslan är att det kan bli något av en vinna-eller-försvinna-vecka och pulsen har skenat ett bra tag vid tanken på den här veckan. På presskonferensen tidigare i dag var Luis Enrique dock tydlig med att säga att laget enbart är fokuserade på matchen mot City för tillfället.

– Det finns bara en match för oss och det är den i morgon. Inget annat spelar någon roll för mig just nu. Vi tittar inte på några andra konkurrenter utan fokuserar på våra egna matcher. Morgondagens match är tillräckligt trevlig för mig. Det är allt jag behöver för tillfället.

Barcelonas möjlighet att vinna trippeln kom på tal, men Lucho avfärdade frågan snabbt.

– För mig existerar bara matchen vi ska spela i morgon. Andra kan prata om annat.

Sergio Busquets skada håller honom borta från spel i morgon, men det är fortfarande oklart om mittfältaren kommer att vara redo för el Clásico.

– Busquets kommer inte att spela i morgon, det är jag helt säker på. Och som jag sa är jag bara intresserad av den här matchen.

Trots fördelen efter segern i Manchester menade Lucho att ingenting är vunnet ännu.

– Vårt mål är att vinna matchen. Att tänka på eller spekulera kring möjligheten att avancera baserat på resultatet i förra mötet är väldigt farligt. Vi tar ingenting för givet. Vi tänker bara på att vinna. I det första mötet skapade vi många chanser. Nu när vi spelar på vår egen arena framför våra egna fans hoppas vi att vi kan vara lika effektiva. Att ta oss till kvartsfinal motiverar oss mycket. Vi spelar hemma och behöver fansen under hela matchen.

– Det finns bara en boll och vi vill hålla i den under så långa perioder som möjligt och kontrollera matchen. Det kommer att vara nyckeln till hur matchen utvecklas.

– Förra året kom City hit med ett negativt resultat från första matchen och då orsakade de oss stora problem.

I matchen på Eastlands spelade Barcelona stundtals ut City men Luis Enrique vägrade prata om hur överlägsna Barça var i England.

– Vi ser inte på matchen baserat på hur vi spelade då. Vi ser på matchen på samma sätt som vi gjorde inför första mötet. Vi måste fokusera på de saker vi kan göra bättre än våra konkurrenter. Det är farligt att tänka på hur bra vi var i det första mötet och vi kommer att undvika att tänka på det.

Manchester City förlorade överraskande med 1-0 mot Burnley i lördags, men Lucho poängterade att det inte betyder någonting.

– Jag är säker på att City ser den här matchen som en chans att vända en negativ trend. De har alla möjligheter att vända på det här resultatet och de kommer säkert hålla fast vid hoppet. Jag bryr mig inte om folk som säger att City ser trötta ut, det tycker inte jag att de gör.

– City får klara sig utan Clichy, men har fått tillbaka Touré. De kommer att spela med två anfallare och beroende på hur de kommer ta sig an matchen får vi se hur vi kan orsaka dem störst skada.

Neymar har inte varit sitt bästa jag de senaste veckorna och på frågan hur Lucho såg på brassens form svarade han att det inte fanns anledning till oro.

– Säsongen är lång och man kan inte alltid vara i toppform. Det är omöjligt att vara på 100 procent hela tiden. Spelare går igenom bättre och sämre perioder under en säsong. Jag är nöjd med Neymars prestationer. Jag tycker att både han, Messi och Suárez glänser. Men det är klart att alla inte kan göra hattrick samtidigt.Källor: fcbarcelona.com, sport.es, insidespanishfootball.com